Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 13 november: theFringe, Solo, Eugene McGuinness

Wie spelen er deze week en wat kun je verwachten

3VOOR12RADIO LIVE wordt deze week overgenomen door een dance/rapgroep, een Nederlandse en een Engelse songwriter.

Wie spelen er deze week en wat kun je verwachten

3VOOR12RADIO LIVE wordt deze week overgenomen door een dance/rapgroep, een Nederlandse en een Engelse songwriter.

theFringe
Vroeger plakte je nog een poster bij een repetitiehok met ‘op zoek naar bandleden’. Tegenwoordig doe je dat via MySpace en dat is waar theFringe elkaar vond. De Utrechtenaren zijn in principe een rapgroep, maar vinden goede beats net zo belangrijk als raps.

Solo
De opnames van Solo’s nieuwe album liepen in Nederland maar moeizaam. Daarom besloot de band om naar San Francisco te gaan voor een andere studio. Het resultaat is er bijna; op 14 november komt Before We part uit. De single Love Always Hopes klinkt wat sneller dan wat we gewend zijn, maar dat is verre van vervelend!

Eugene McGuinness
Nee, we hebben het hier niet over de derde aartsbisschop van Oklahoma, maar Londenaar Eugene McGuinness. De 23-jarige muzikant is er eentje van het soort niet lullen, maar spelen. Zijn mini-album The Early Learnings of Eugene McGuinness is een gelaagde plaat vol droge teksten. Een deal met gigant Domino heeft McGuinness in zijn zak en zijn net verschenen album werd goed ontvangen.

Zelf aanwezig zijn bij 3VOOR12RADIO LIVE? Zet jezelf op de gastenlijst via http://3voor12.vpro.nl/gastenlijst. 3VOOR12RADIO LIVE wordt gepresenteerd door Eric Corton en is iedere donderdag van 22:00-01:00 uur op 3FM te beluisteren.