WORM te koop op Marktplaats ondanks toezegging subsidie WORM te koop op Marktplaats ondanks toezegging subsidie

"Er moet toch wel ergens een verveelde miljonair zijn die vier ton wil betalen?"

WORM te koop op Marktplaats ondanks toezegging subsidie

"Er moet toch wel ergens een verveelde miljonair zijn die vier ton wil betalen?"

De Raad van Cultuur heeft bekend gemaakt dat WORM drie ton aan subsidie krijgt. Toch heeft het Rotterdam multisciplinaire kunstenaarscollectief zichzelf te koop gezet op marktplaats.nl. Ze vragen hiermee aandacht van de gemeente, die te weinig geld uit zou geven aan het clubcircuit in Rotterdam.

"Er moet toch wel ergens een verveelde miljonair zijn die vier ton wil betalen?"

Het Rotterdamse multisciplinaire kunstenaarscollectief zit in een lastig parket. Ze moeten in 2009 verhuizen en op financieel gebied is het ook nog eens niet gezond. Maar er is hoop, nadat de Raad van Cultuur heeft geadviseerd WORM drie ton aan subsidie te geven. Daarmee lijkt WORM gered te zijn, maar het kunstenaarscollectief vraagt toch om aandacht van de gemeente en heeft zichzelf te koop aangeboden op Marktplaats.nl.

"De gemeente Rotterdam wil graag het clubcircuit professionaliseren in de stad, maar de gemeente vermindert dan wel de subsidie van 1,9 miljoen naar 1,2 miljoen euro," vertelt Mike van Gaasbeek, de zakelijk directeur van WORM. "De Kunstraad van Rotterdam is ontzettend positief over ons, maar kan maar 250.000 euro subsidie aan ons toewijzen, terwijl we 450.000 euro hebben gevraagd om te kunnen voortbestaan." WORM neemt biedingen vanaf 400.000 euro per jaar serieus. In ruil daarvoor krijg je een filmzaal, concertzaal en 18 man personeel.

Van Gaasbeek wil een signaal afgeven met de advertentie: WORM hoeft niet afhankelijk te zijn van de overheid. "Er moet toch ergens een verveelde miljonair met zijn jacht in de Rivièra liggen, die bereid is om 400.000 euro per jaar te betalen voor WORM?" Het hele Rotterdamse clubcircuit heeft meer steun van de gemeente nodig, vindt van Gaasbeek. "WATT is in moeilijkheden, Live at Nighttown komt niet van de grond. Er moet een oplossing komen vanuit de gemeente. Ze moeten zich aan hun woord houden en meer geld geven."

Stel dat WORM het geadviseerde 250.000 euro van de gemeente en 300.000 euro van het ministerie krijgt, dan is het voortbestaan van het kunstenaarscollectief nog niet zeker. In 2009 moet WORM het pand verlaten waarin het nu gevestigd is, vanwege nieuwbouwplannen in de wijk. Er is geen geld voor de verhuizing. Van Gaasbeek wil het liefst in Rotterdam blijven. "Dankzij het positieve advies van de Raad van Cultuur, verschijnt er langzaam weer licht aan de horizon. Maar we gaan nog een hele hectische periode tegemoet."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12