Voicst neemt een blikje gasten mee naar Pinkpop

“Het is een prettig idee dat Queens of the Stone Age onze cd heeft”

Tussen alle internationale sterren staan volgende week ook vier Nederlandse helden op het Pinkpoppodium: Moke, Voicst, Racoon en SAT2D. Zijn ze er klaar voor? En wie zouden ze graag bij de backstagecatering tegen willen komen?

“Het is een prettig idee dat Queens of the Stone Age onze cd heeft”

“Wacht effe hoor! Lalalalalalalala!” Zanger Tjeerd Bomhof van Voicst doet tegenwoordig aan vervreemding, zo lijkt het. Na een minuut vol verwarring aan deze kant van de lijn komt de aap uit de mouw: “Ik reed met een busje door het Vondelpark, op weg naar de oefenruimte. Dat mag al niet, maar als ik dan ook nog eens bellend gezien word ben ik helemaal de lul.” Voicst heeft iets om voor te repeteren: zaterdag 31 mei is de Amsterdamse band een van de vier Nederlandse acts op Pinkpop.

ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?
“Jawel, we hebben de laatste tijd natuurlijk al het een en ander gespeeld. We zijn nog bezig met wat technisch geneuzel waar ik de lieve lezers niet lastig mee zal vallen. De puntjes op de i, je weet toch.”

BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?
“We trekken wel blikje gasten open. Mag ik dat al verklappen? Op het eerste liedje van onze plaat doet Kypski mee. We waren aan het opnemen en misten nog iets. Toen hebben we hem de track gemaild. Hij stuurde het terug met een scratchlijntje dat naar mijn idee best belangrijk is geworden in dat nummer. Hij heeft het nog niet een keer live met ons gedaan. Hij komt speciaal voor een scratchlijntje naar Limburg.” 

BLIJVEN JULLIE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?
“Echt wel, we gaan volop hangen. We spelen zaterdagmiddag, maar er zijn zondag ook nog wel een paar dingen die ik graag wil zien. Sowieso ben ik benieuwd naar Patrick Watson, met wie we getourd hebben. We hebben hem natuurlijk vaak gezien, maar ik ben wel benieuwd hoe hij het doet op zo’n groot festival.”

WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?
“Dat was een concert van Urban Dance Squad. Het was de enige keer dat ik op Pinkpop was. Het optreden was helemaal te gek. Ik vond Urban Dance Squad toen de beste Nederlandse band aller tijden. En dat vind ik eigenlijk nog steeds."

WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?
“Eigenlijk moet je natuurlijk wel een biertje drinken met Metallica, maar dan moeten we wel een dag eerder gaan. Hoewel, ik heb die documentaire gezien, misschien wil ik helemaal geen biertje met die jongens drinken. Wie komen er allemaal op de zondag? Kun je het rijtje niet even opnoemen? Oh, hou maar op, ik weet het al. Queens of the Stone Age. We hebben in de band heel verschillende muzieksmaken, maar Queens of the Stone Age is een van de weinige bands waar we alle drie helemaal voor gaan en die ook duidelijk invloed heeft gehad op onze eigen muziek. We hebben ze al een keer backstage gezien op Lowlands. Toen heb ik een cd gegeven, maar die werd niet echt enthousiast ontvangen. Ik geloof dat ze een beetje chagrijnig waren. Ik hoef geen praatje te maken hoor, maar het is een prettig idee dat ze onze cd hebben.”