The Riplets stoppen

“Eindelijk kunnen we onze VOF opheffen”

The Riplets zetten er een punt achter. Janneke Riplet noemt verschillende redenen, maar de financiële rompslomp lijkt de band vooral te hebben genekt. “Die Do It Yourself werkwijze is te gek, maar wel zwaar.”

“Eindelijk kunnen we onze VOF opheffen”

Na tien jaar hebben The Riplets besloten ermee te stoppen. De financiële rompslomp is ze te veel tegen gaan staan. Janneke Riplet: “DIY is te gek, maar het vreet energie. We zijn een topper in de underground, geen rommelbandje meer. Bij elk optreden nemen we onze eigen backline en geluidsman mee. Maar dat betalen we wel allemaal zelf. We hebben een aardige schuld opgebouwd.” 

Die schuld was na het laatste album Rock opgelopen tot achtduizend euro. Inmiddels is deze voor een groot deel al afgelost. Toch zien de meiden het niet zitten om door te gaan. “Dan willen we toch weer een album maken en blijven we in hetzelfde cirkeltje zitten. De enige manier om die cirkel te doorbreken, is nu door te stoppen. Dan kunnen we eindelijk ons VOF opheffen!”    

De tour, die tot oktober is geboekt, gaat door. De laatste show hopen ze in Rotown te spelen. “Dat is onze stamkroeg. Het moet een knusse show worden, met een rode loper en VIP’S.”
Daarna zal Ryanne zich volledig storten op haar soloproject Elle Bandita. Janneke is van plan om met andere muzikanten de oefenruimte in te gaan ‘om wat aan te rommelen’. “Ik heb ook behoefte aan iets anders. Ik wil back to basic, de oefenruimte weer in om alle creatieve energie te laten stromen.” De plannen van Valesca op muzikaal gebied zijn niet bekend. 

Ondanks dat het besluit vast staat, betreurt Janneke het einde. “Afgelopen weekend stonden we op een festival enorm te rocken. Het was super goed. Dan is het balen. Want we zijn wel een echte band. Het is ook niet dat The Riplets op zijn. Als we nu stoppen, kijken we terug op iets wat afgerond is en niet tot het uiterste uitgemolken.”