Solex snapte niets van het hele 3VOOR12 idee Solex snapte niets van het hele 3VOOR12 idee

Artiesten over 10 jaar 3VOOR12

Solex snapte niets van het hele 3VOOR12 idee

Artiesten over 10 jaar 3VOOR12

3VOOR12 bestaat 10 jaar. Daar zijn we zelf heel blij mee, maar wat kunnen we er meer over zeggen zonder al te veel veren in bepaalde plekken te stoppen. Dus laten we dat anderen doen. 15 mei vieren we het met alle zestien lokaalafdelingen door het hele land. Tot die tijd elke dag een artiest aan het woord over ons. Vandaag: Solex.

Artiesten over 10 jaar 3VOOR12

3VOOR12 bestaat 10 jaar. Daar zijn we zelf heel blij mee, maar wat kunnen we er meer over zeggen zonder al te veel veren in bepaalde plekken te stoppen. Dus laten we dat anderen doen. 15 mei vieren we het met alle zestien lokaalafdelingen door het hele land.  Tot die tijd elke dag een artiest aan het woord over ons.

Op een warme zondagmiddag in mei 1998. In Paradiso informeren een handjevol VPRO mensen de aanwezigen over een nieuw idee: 3VOOR12. Tussen de praatjes door stond daar Solex. De plaat was net uit, het optreden in de bloedhete bovenzaal was een van de eerste voor Liesbeth Esselink en haar nieuwe band. “Ik snapte niet veel van het idee. Maar nu ik tien jaar later er op terugkijk is het een goeie zet geweest om 3VOOR12 te beginnen.” 

kent 3VOOR12 sinds: “Op de dag af tien jaar.” 

eerste contact: “Het optreden tijdens de lancering van 3VOOR12. Ze hadden me goed uitgelegd wat 3VOOR12 moest zijn, maar ik snapte er niet veel van. Ik wist dat het een VPRO ding was, maar het klonk heel abstract. Ik kan me herinneren dat het heel warm was in de bovenzaal van Paradiso. Buiten was het ongeveer dezelfde temperatuur als nu. Met een camera in de hand had ik een uur lang door Amsterdam gefietst om de beelden vervolgens tijdens het optreden te projecteren. Daar zag je door al het licht dat naar binnen straalde uiteindelijk niets van.” 

mooie herinnering: “De Club 3VOOR12 sessies (nu 3VOOR12Radio Live,red.) vind ik geweldig. Om er zelf te spelen, maar ook om er als bezoeker te zijn. Het voelt alsof je op een festival staat, doordat het  publiek niet noodzakelijkerwijs voor jou komt. Je kunt mensen verrassen. En als bezoeker kun je verrast worden. De optredens duren niet te lang. Vind je het niets, dan kun je even een biertje drinken. Zelf ben ik vaak genoeg verrast. Soms zie je goeie dingen die toch niet worden opgepikt. Die zie je dan niet meer terug. Voor mensen met een goed geheugen is dat leuk, voor mensen die dat niet hebben, is het jammer. Namen kan ik me namelijk niet meer herinneren.” 

ik zeg 10 jaar 3VOOR12, jij zegt...: “tien jaar pas? Het voelt alsof het er altijd al is geweest. Het is onmisbaar.”

verjaardagswens voor 3VOOR12:  “Dat 3VOOR12 voor altijd bestaansrecht houdt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12