SAT2D wil een tourtje scoren met de Foo Fighters

“Hello Stockholm!”

Tussen alle internationale sterren staan volgende week ook vier Nederlandse helden op het Pinkpoppodium: Moke, Voicst, Racoon en SAT2D. Zijn ze er klaar voor? En wie zouden ze graag bij de backstagecatering tegen willen komen?

“Hello Stockholm!”

Vorig jaar kwam de Limburgse band SAT2D (alias Snowwhites And The 2 Dwarves) nog niet eens door de voorronde van bandwedstrijd NU of Nooit. Dit jaar ging het powerrockkwartet er ineens met de hoofdprijs vandoor: een optreden op Pinkpop. En zo is de jonge band ineens één van de vier Nederlandse bands op de line-up.“Er stonden hele goede bands in de finale van Nu of Nooit”, zegt drummer Tim Arits. “We hoopten wel dat we het zouden halen, maar we hadden er niet op gerekend.”

ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?
“We zijn er helemaal klaar voor. We hebben speciaal een single uitgebracht, die nu op onze website te downloaden is. Hiervoor hadden we alleen een EP uitgebracht. Dat was echt iets tussen een demo en een album in. Het was sowieso tijd om iets nieuws uit te brengen, maar Pinkpop is natuurlijk de ideale gelegenheid. Ik denk dat de woorden ‘Hallo Pinkpop!’ ons nog lang zullen heugen!”

BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?
“We doen gewoon wat we normaal doen, maar we hebben wel speciale outfits gekocht. Onze band bestaat uit twee dames en twee heren. De dames hebben Pinkpop als excuus aangegrepen om te mogen shoppen, de heren gaan verplicht vrijwillig mee. Ze vertellen ons niet wat we aan moeten, maar ze hebben wel tips. Het blijven tenslotte vrouwen. We hebben trouwens al wel een paar optredens om Pinkpop heen gekregen dankzij de winst in Nu of Nooit.”

BLIJVEN JULLIE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?
“We blijven drie dagen, maar alleen de eerste dag mogen we backstage. De andere dagen gaan we old school op de camping.” 

WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?
“Het eerste dat me te binnen schiet is 30 Seconds To Mars vorig jaar. Het regende, de band kwam op en de zanger zei: “Hello Stockholm!” Toen dacht ik: als ik ooit op Pinkpop sta, zal ik die fout niet maken! Ik vond het optreden helemaal te gek.”

WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?
“Dé held van iedereen in de band is Foo Fighters. Dave Grohl zou ik best tegen willen komen bij de catering, maar dan moeten ze wel een dag te vroeg op het terrein zijn. Ik heb begrepen dat Dave Grohl een hele aardige vent is, heel erg down to earth. Als ik het zou durven, zou ik vragen of ze een support act nodig hebben.”