Rapper Kempi vast voor bedreiging Rapper Kempi vast voor bedreiging

Artiest hangt na twee maanden voorarrest straf van 9 maanden boven het hoofd

Rapper Kempi vast voor bedreiging

Artiest hangt na twee maanden voorarrest straf van 9 maanden boven het hoofd

Kempi zit sinds 25 maart vast voor een vermeende bedreiging met een vuurwapen. Op 9 april is zijn voorarrest met negentig dagen verlengt. De rapper hangt een straf van negen maanden boven het hoofd.

Artiest hangt na twee maanden voorarrest straf van 9 maanden boven het hoofd

Top Notch rapper Kempi zit al sinds 25 maart vast voor een vermeende bedreiging met een vuurwapen. De artiest zou op 22 maart 2008 verbale bedreigingen hebben geuit en deze kracht hebben bijgezet met een vuurwapen van de tweede categorie. Onder deze categorie vallen geen pistolen, maar bijvoorbeeld stroomstootwapens of pepperspray. Naast de bedreigingen wordt Jerrel Lloyd S., zoals hij bij de instanties bekend is, het gebruiken van een vals geschrift ten laste gelegd. Dit betreft een valse OV-kaart. Zo meldt een woordvoerder van de rechtbank van Den Bosch.

Op 9 april is het voorarrest van veertien dagen met negentig dagen verlengd. De zittingsdatum is inmiddels vastgesteld, maar deze moet nog meegedeeld worden aan Kempi voordat hij openbaar wordt. De rapper kan, indien schuldig bevonden, worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van maximaal negen maanden. In 2006-2007 zat Kempi al zes maanden in voorarrest om uiteindelijk tot een maand onvoorwaardelijke gevangenisstraf te worden veroordeeld voor een mishandeling. Enige weken hierna zat hij een straf van drie weken uit na een opstootje in een discotheek.

Top Notch labelbaas Kees de Koning heeft nog geen contact weten te leggen met Kempi. “Er zijn enkele brieven verstuurd, maar telefonisch contact is er nog niet geweest.” De Koning zegt ook niet op de hoogte te zijn van Kempi’s kant van het verhaal. “Dat vind ik ook niet nodig. Hij is niet mijn zoon.” De labelbaas gaat er vanuit dat Kempi binnenkort vrijkomt. “Dat is in beide gevallen zo geweest. Ik heb het gevoel dat men hem bewust dwarszit. Kempi is juist goed bezig met het album en zijn nieuwe label. Hij verrast mij met zijn inzet.” Volgens De Koning zijn er regelmatig mensen die de artiest belagen. Hij wijst op het feit dat het mogelijk gebruikte wapen bedoeld is als verdedigingsmiddel. “Het is opvallend hoe gemakkelijk iemand weer enkele maanden wordt vastgezet. Kempi heeft een verleden, blijkbaar kom je daar nooit meer van los.”

Kempi zou dit jaar zijn debuutalbum De Zoon uitbrengen. De opmaat naar dit debuut kende een aantal succesvolle mixtapes en singles met enkele miljoenen views op YouTube. Volgens De Koning gaat de release van De Zoon na de zomer plaatsvinden. “Het is klaar en wordt op dit moment gemixt. Het is nog steeds een briljant album en is inmiddels zo lang over-due. Het is niet goed voor Kempi om langer te wachten.” Mocht Kempi worden veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf, dan overweegt De Koning om de release hierna plaats te laten vinden. “Maar ik blijf er vanuit gaan dat Kempi eerder vrijkomt.”

De advocaat van Kempi was niet bereikbaar voor commentaar.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12