New Yorks radiostation draait Amsterdamse indiebandjes

“Ik werd echt van mijn stoel geblazen toen ik de Amsterdamse muziek voor het eerst hoorde”

De New Yorkse BreakThru Radio staat deze maand in het teken van Amsterdamse indiebandjes. Onder anderen Scram C Baby, zZz en Voicst worden gedraaid. “De kwaliteit van de muziek heeft me erg verrast.”

“Ik werd echt van mijn stoel geblazen toen ik de Amsterdamse muziek voor het eerst hoorde”

Het Amerikaanse Internetradiostation BreakThru Radio draait in het programma Spotlight on the City de hele maand Amsterdamse indiebandjes. Onder andere Voicst, Alamo Race Track en Scram C Baby komen langs. DJ Lottie Leymarie, die het programma presenteert en samenstelt, is verrast hoe vrolijk de muziek uit onze hoofdstad klinkt. “Van alle steden die tot nu toe zijn geweest, heeft Amsterdam zeker de vrolijkste muziek. Het zijn lekkere up beat nummers die niet depressief klinken. Ik wilde tijdens de samenstelling de hele tijd mijn heupen bewegen en lekker dansen,” vertelt Leymarie.

Elke maand staat een andere muziekscene in een internationale stad in de ‘spotlight’ bij BreakThru Radio. “Het gaat slecht met de Amerikaanse economie en het is daarom erg duur om te vliegen. Ik kies steden uit die ik niet kan bezoeken, maar die ik wel graag muzikaal wil ervaren,” zegt Leymarie. “Ik weet dat Amsterdam een grote dance scene heeft, waar ik totaal niets mee heb. Dus ging ik op zoek naar verassende indiebandjes uit de undergroundscene van jullie hoofdstad.” Leymarie werkt nu anderhalf jaar bij het radiostation. Ze is verrast door de kwaliteit van Amsterdam. “Voordat ik met mijn research begon, kende ik geen enkele Amsterdamse band. Ik werd echt van mijn stoel geblazen toen ik het allemaal hoorde. Elke band heeft een uniek geluid en de kwaliteit van de productie is geweldig.” Ze kan met moeite een favoriet kiezen uit de muziek die ze deze maand draai. “Ik haat het om een favoriet te kiezen, maar ik vind de band Mexican Holiday echt gaaf. Het is erg rauw, daar houd ik wel van.”

BreakThru Radio is een internetstation die independent muziek draait en beginnende artiesten een kans geeft in verschillende alternatieve muziekgenres. Het programma Spotlight on the City is de hele maand te beluisteren op de website.

Playlist Spotlight on the City Amsterdam

The Stutters - Yes Hat No Hat
Pony Pack - Samlee
T-99 - Have You Ever
Scram C Baby - Charlie Time
Alamo Race Track - Black Cat John Brown
The Moi Non Plus - HaHaHa
Matik - Dance it Off (Laid Back Luke Muffin Remix)
Airbag - In the City Tonight
Nicolai - Lucky-Marynka
Mexican Holiday - Krentenbol
Goreng - Harimaubb-Orang
zZz – LaLaLa

Hospital Bombers - Tighten the Knots
Voicst - Feel Like a Rocket
Scram C Baby - King Bolo
T-99 - I Wish I Had a Ship
Hospital Bombers - From Up Here
The Stutters - Bethlehem
zZz - Ecstasy
Marynka Nicolai - Amsterdam is Shining