Nederlandse The Crystal Castles in voorprogramma Crystal Castles Nederlandse The Crystal Castles in voorprogramma Crystal Castles

“Zij wilden hun naam niet veranderen, toen moesten wij maar”

Nederlandse The Crystal Castles in voorprogramma Crystal Castles

“Zij wilden hun naam niet veranderen, toen moesten wij maar”

Het Nederlandse The Crystal Castles zag zich genoodzaakt de naam te veranderen in The Quazatrons. De Canadese danceact Crystal Castles reageerde niet op het verzoek tot naamsverandering. Toch staan de Amsterdammers zondag 18 mei in het voorprogramma van Crystal Castles.

“Zij wilden hun naam niet veranderen, toen moesten wij maar”

Zondag 18 mei staat de Amsterdamse folktronica band The Crystal Castles in het voorprogramma van Crystal Castles in de Grote Zaal van Paradiso. De eerste band heeft inmiddels zijn naam veranderd in The Quazatrons. Het optreden heeft de band echter wel te danken aan de naamdubbeling. Mandy Sharabani, drummer van de Amsterdamse band The Quazatrons, is verrast en erg blij met de bizarre boeking. “We bestaan nu twee jaar en hebben vijf optredens gespeeld. Een zesde optreden in de Grote Zaal van Paradiso is toch geen slechte ontwikkeling.”

Toen de zanger van de Amsterdamse band achter de naamsverwarring kwam, zocht hij contact met het Canadese duo. “In een mail vroeg hij of Crystal Castles van plan was om hun naam te veranderen. We kregen hier in eerste instantie geen antwoord op en zijn toen zelf maar gaan zoeken naar een alternatief.” De naam The Quazatrons  is speciaal geselecteerd op het ontbreken van zoekresultaten op Google. “Je naam bepaalt toch een deel van je identiteit als band. Je wilt niet dat die al bestaat”, aldus Sharabani.

Enige tijd geleden kwam er toch een reactie van Crystal Castles op de mail uit Nederland. “Ze vonden de nummers op onze MySpace goed en gaven aan naar Amsterdam te komen. Wij stelden toen voor om samen op te treden. Zojuist kwam er een bevestiging van het boekingskantoor dat dit okay is. We staan in het voorprogramma!”Een zesde bandlid van The Quazatrons komt speciaal voor het optreden uit Engeland. “Hij is Engels en komt voor elk optreden naar Nederland. Dit wordt dus de zesde keer al, hij gelooft echt in de band.”

Wat vinden The Crystal Castles eigenlijk van Crystal Castles? “Ik vind ze erg origineel. Bizar genoeg schrijft onze zanger de meeste liedteksten over oude computerspelletjes. Laat Crystal Castles nu juist veel oude spelletjesgeluiden gebruiken in hun muziek.”

Op dit moment zijn The Quazatrons bezig met de voorbereidingen van nieuwe opnames. De bedoeling is dat er twee of drie nummers in een studio worden opgenomen en later dit jaar het licht zien. Voor het optreden van beide bands tijdens het nieuwe Paradisofeest Zonde! Zijn nog kaarten te koop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12