Hollandse Nieuwe New Killer Stars durven te rocken

"We zijn in onderhandeling met een Amerikaans label”

De Hollandse Nieuwe is deze week de Friese rockband New Killer Stars uit Leeuwarden.

"We zijn in onderhandeling met een Amerikaans label”

Leonieke Daalder en Erik Zwennes spraken met bassist Cesar Eisma van de Friese band New Killer Stars. De Leeuwardense band is de Hollandse Nieuwe.

WIE OF WAT IS NEW KILLER STAR?
“We zijn een drie-koppige rockformatie met Jelle van Gosliga op drums, Sytse Bloem op gitaar en ik op de bass. New Killer Stars bestaat een jaar en we oefenen een keer per week. We hebben elk weekend een optreden.”

VANWAAR DE NAAM?
“Van David Bowie met zijn nummer New Killer Star. Onze muziek lijkt inderdaad niet op David Bowie, maar we luisteren wel naar hem. New Killer Stars klinkt gewoon erg stoer en hip.”

OORDEEL: NEW KILLER STARS BIEDEN DE SOUNDTRACK VOOR EEN AVONDJE LEKKER DINGEN SLOPEN: AUTO’S, DROMEN, JE LICHAAM EN GEEST OF DAT VAN EEN ANDER. HEBREW MATTHEW IS EEN OVERTUIGENDE EP, MET ALS VERBETERPUNT: DE TEKSTEN
“We hebben het vaker gehoord dat de teksten en zanglijnen niet zo interessant zijn bij ons. Onze teksten zijn misschien simpel, maar ook erg cathy. Mensen pikken dat snel op. Een keer hebben we gehad dat mensen onze nummers mee gingen zingen, terwijl ze het voor de eerste keer hoorden. We doen wel wat met de kritiek, want we hebben nieuwe nummers gemaakt en die klinken nu stukken beter.”

KEUZES:

LEEUWARDEN OF AMSTERDAM?
“Amsterdam, omdat we Leeuwarden hebben gehaald.”

GROOTS EN MEESLEPEND OF DEGELIJK EN BETROUWBAAR?
“Groots en meeslepend.”

HANGJONGERE OF WITTEBOORDENCRIMINEEL?
“Laten we maar voor de hangjongeren gaan.”

WAT WIL JE BEREIKEN MET JE MUZIEK?
“In het hele land bekend worden en we willen naar Amerika toe. Dat gaat waarschijnlijk ook gebeuren. We zijn in onderhandeling met een Amerikaans label. Als we tekenen, wordt onze EP daar uitgebracht en gaan we een tour doen in de Verenigde Staten.”

WANNEER LIVE?
“We hebben de Friese SENA band contest gewonnen, dus we staan 7 juni in de finale in de Melkweg in Amsterdam.”

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE ZIEN?
 "Wij durven goed te rocken.”