Hollandse Nieuwe Go Back To The Zoo laat zich inspireren door Boudewijn Büch Hollandse Nieuwe Go Back To The Zoo laat zich inspireren door Boudewijn Büch

“Als ik zeg dat we popmuziek maken, denkt iedereen aan Britney Spears”

Hollandse Nieuwe Go Back To The Zoo laat zich inspireren door Boudewijn Büch

“Als ik zeg dat we popmuziek maken, denkt iedereen aan Britney Spears”

De Hollandse Nieuwe is deze week poprockband Go Back To The Zoo uit Amsterdam en Utrecht.

“Als ik zeg dat we popmuziek maken, denkt iedereen aan Britney Spears”

In een vorig leven zat zanger Cas Hielties in Oud-Hollandse Nieuwe The Pax. De formatie viel vorig jaar uit elkaar en Cas Hieltjes besloot een nieuwe band te beginnen met onder andere zijn broer Teun Hieltjes. Go Back To The Zoo is de Hollandse Nieuwe van deze week. 

WIE OF WAT IS GO BACK TO THE ZOO?
“We repeteren in Utrecht. De gitarist, mijn broer, woont in Utrecht en de rest komt uit Amsterdam. Eigenlijk is het vooral popmuziek dat we maken. Maar alleen als ik dat zeg denken mensen meteen aan Britney Spears. Britpop wil ik het ook niet noemen, dan denk ik aan de jaren negentig. Op Oasis na, vind ik dat niet echt leuke muziek.”

HOE VAAK OEFENEN JULLIE?
“Twee keer in de week.”

WAAR KOMT DE NAAM VANDAAN?
“We repeteren in een grachtenpand in Utrecht, waar de zoologische collectie van Boudewijn Büch heeft gestaan. Af en toe krijgen we die Büch spirit te pakken. Dan hebben we opeens de drang om naar een eiland te gaan en daar heel intellectueel te gaan doen.”

3VOOR12 OORDEEL: ZOETE GITAARPOP OM JE VRIENDIN OP TE TRAKTEREN, INCLUSIEF OOH OOH-EN AAH AAH-GEZANG. EEN VERGELIJKING MET THE KOOKS IS DAAROM SNEL GEMAAKT. VOLGENDE KEER MISSCHIEN IETS MINDER DEFTIG?
“Bedankt. Ik hou wel van ooh’s en aah’s in de liedjes. Jullie vinden ons op The Kooks lijken? Dat is wel een groot compliment.”

DE KLEINE BLONDE DOOD VAN BOUDEWIJN BÜCH OF DE DIERENBOERDERIJ VAN GEORGE ORWELL
“Ik heb de Dierenboerderij niet gelezen, maar wel 1984. Dat was heel goed. En van Boudewijn Büch heb ik Links! gelezen en dat was te gek. Toch kies ik uit nationalistische overwegingen voor Büch.”

OPTREDEN MET EDITORS OF MET THE LOOKS?
“Met The Pax hebben we in het voorprogramma van Editors gespeeld. Volgende maand treden we op met The Looks. We beginnen weer van voor af aan. Ik kies de Editors, want dan speel je in een grote zaal.”

KEUZES:

NIJMEGEN OF UTRECHT?
“Amsterdam, want daar woon ik en er zijn veel leuke bandjes te zien. Nijmegen is te klein. Alleen met de Vierdaagse feesten kom ik terug.”

WAAROM MAAK JE MUZIEK?
“Omdat we het heel leuk vinden.”

WAAR EN WAAROM MOETEN MENSEN NAAR JE KOMEN KIJKEN?
“Op 11 juni samen met The Looks in de Winston in Amsterdam.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12