Free Your Mind goed voor het lentegevoel Free Your Mind goed voor het lentegevoel

“Aan het eind van het verhaal is een jointje nog steeds verboden in Nederland”

Free Your Mind goed voor het lentegevoel

“Aan het eind van het verhaal is een jointje nog steeds verboden in Nederland”

De zomer is bijna begonnen en het eerste festival komt eraan. Free Your Mind viert zijn vijfjarig jubileum en pakt groot uit in Arnhem. Organisator Cliff de L’Isle ligt toe: “Iedereen op het festival is fris en heeft een lentegevoel.”

“Aan het eind van het verhaal is een jointje nog steeds verboden in Nederland”

Festival Free Your Mind viert op 7 juni zijn vijfjarige bestaan in Arnhem. Dat wordt een vuurwerkshow langs de Rijn. Meer dan vijftig artiesten treden op. Onder anderen Goose, Josh Wink  en Joost van Bellen staan op het festival. “Je merkt door de sfeer dat Free Your Mind een van de eerste festivals van het seizoen in Nederland is,” vertelt organisator Cliff de L’Isle. “Iedereen is fris en heeft een lentegevoel. Toen we vijf jaar geleden begonnen riepen we dat Free Your Mind de start van het festival seizoen moet zijn, maar dat zijn we allang niet meer. Zelfs in maart was er al een.”

De L’Isle vindt dat Free Your Mind zich onderscheidt van de andere festivals, doordat het plaats vindt op een ruig, grof en zanderig terrein langs de Rijn. “Dat kom je niet veel tegen in Nederland. Het is sfeerverhogend.” Arnhem heeft een streng drugsbeleid tijdens dance feesten in de stad. “We hebben overleg gevoerd met de politie. Er is een zero tolerance beleid, maar het is niet zo dat we politiesoldaten hebben rondlopen en dat ME-busjes klaar staan om in te grijpen. Arnhem is inderdaad vrij strikt met drugscontroles. We zijn overeen gekomen dat de politie duidelijk zichtbaar moet zijn en niet undercover moet rondlopen. Je moet een duidelijk signaal geven aan het publiek dat ze er staan.” De L’Isle is van mening dat het drugsbeleid in Nederland krom is. “Aan het eind van het verhaal is een jointje nog steeds verboden in Nederland. Mensen mogen wel een blowtje doen op Free Your Mind, alleen mogen ze het niet mee naar binnen nemen,” zegt de organisator. “De politie vindt overigens zelf ook dat het beleid krom is.”

Het festival trekt veel mensen uit de Randstad aan. Volgens De L’Isle komt dat mede door de achterban die hem overal volgt. “We merken dat we een achterban hebben opgebouwd in de Randstad dankzij de feesten die we organiseren en omdat we heel lang de Winkel van Sinkel in Utrecht hebben gedaan.”

Het festival is nog niet uitverkocht, maar De L’Isle denkt dat dit snel gaat gebeuren. Het terrein is dit jaar vergroot. Vorig jaar was het festival uitverkocht met 10.000 man. Dit jaar hebben ze een vergunning voor 12.500 man en mondeling is al toegezegd dat er 15.000 man mogen komen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12