Felix Maginn van Moke voetbalde met Billy Corgan op Pinkpop Felix Maginn van Moke voetbalde met Billy Corgan op Pinkpop

“In een elftal dat blijft scoren moet je niet wisselen”

Felix Maginn van Moke voetbalde met Billy Corgan op Pinkpop

“In een elftal dat blijft scoren moet je niet wisselen”

Tussen alle internationale sterren staan volgende week ook vier Nederlandse helden op het Pinkpoppodium: Moke, Voicst, Racoon en SAT2D. Zijn ze er klaar voor? En wie zouden ze graag bij de backstagecatering tegen willen komen?

“In een elftal dat blijft scoren moet je niet wisselen”

Felix Maginn van Moke speelde al eens op Pinkpop, in 1998. Toen niet met Moke, maar met voorganger Supersub. Het was het jaar dat The Verve zijn Bittersweet Symphony over het publiek uitstortte, Billy Corgan nog geen wit Jezusgewaad droeg en Anouk haar rug recht hield tegen eiergooiers in het publiek. Zaterdag 31 mei bestijgen de mannen van Moke als één van de vier Nederlandse bands in hun Lagerfeldpakken het Pinkpoppodium. “Ik hoop maar dat het een beetje lekker weer wordt.”

ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?
“Zeker, altijd. We hebben al wel vaker grote shows gedaan, dus we weten wat we moeten verwachten. Lowlands was tot nu toe onze grootste show. Die festivalshows zijn wel anders dan clubshows. Het weer is enorm bepalend. We spelen op het grote podium, buiten. Zelf geef ik de voorkeur aan tenten, omdat je daar meer sfeer kunt neerzetten met lichten. Aan de andere kant: op het grote podium staan je voor dertig keer zoveel mensen te spelen. En daar doe je het voor. Hoe meer hoe beter.” 

BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?
“Voor ons is het in principe een normale gig, al vinden we het wel een enorme eer dat we op Pinkpop mogen spelen. Onze plaat is amper een jaar uit. Extra uitpakken met gastoptredens doen we niet. We hebben de afgelopen maanden bewezen dat het ook zonder kan, en in een elftal dat blijft scoren moet je niet wisselen.”

BLIJVEN JULLIE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?
“We zijn er vrijdag al en blijven drie dagen. Ik weet niet of we Rage Against the Machine zondag gaan halen, maar ik wil in elk geval graag The Verve zien. Zaterdag wordt een lange dag. We spelen al om kwart over twee, maar daarna hebben we allerlei interviews en sessies. Ergens na het avondeten kan ik zelf ook wat zien.”

WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?
“Dat was het optreden van Spiritualized op Pinkpop tien jaar geleden. Ik vond die band toen geweldig. Op het buitenpodium was iets hardrockerigs aan de gang, binnen in de tent was de sfeer heel goed. Ik stond naast Billy Corgan. Hij zei: ‘niet slecht hè’.” 

WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?
“Dat zou ik eigenlijk niet weten. Eigenlijk interesseert het me geen fluit. Richard Ashcroft van The Verve misschien, maar ik herinner me nog van tien jaar geleden wat een kermis dat was. Daar kon je met geen mogelijkheid bij in de buurt komen. Ik weet nog dat Ashcroft behoorlijk pissig was dat mensen het oude werk van The Verve niet kenden. Maar het kan ook anders hoor. Wij hebben datzelfde jaar nog met de Pumpkins gevoetbald backstage.”  
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12