Doornroosje neemt Merleyn over Doornroosje neemt Merleyn over

“Het wordt een constructie à la Tivoli de Helling”

Doornroosje neemt Merleyn over

“Het wordt een constructie à la Tivoli de Helling”

Het Nijmeegse podium Merleyn wordt een dependance van Doornroosje. En daarmee is het podium voor de ondergang behoed.
"Er waren maar drie opties voor Merleyn: een nieuwe partner zoeken, subsidie krijgen bij de gemeente of faillissement.”

“Het wordt een constructie à la Tivoli de Helling”

Het Nijmeegse podium Merleyn verkeert al een paar jaar in zwaar weer. Een paar maanden geleden ging het podium een nauwe samenwerking aan met grote broer Doornroosje. Die samenwerking gaat nu nog een stuk verder: Merleyn wordt een dependance van Doornroosje. En daarmee is het podium van de ondergang behoed. “Dat is hartstikke goed nieuws”, zegt Peter Entjes, directeur van Merleyn. “In januari kwamen we tot de conclusie dat er voor Merleyn maar een paar opties waren: een nieuwe partner zoeken, subsidie krijgen bij de gemeente of faillissement.” De gemeente erkende het belang van Merleyn, maar kon financieel niet bijspringen, en dus bleef alleen de eerste optie over. De afgelopen maanden werkten Doornroosje en Merleyn al samen aan een realistische begroting en werden de schulden vrijwel volledig weggewerkt.

De overname heeft tot gevolg dat het zelfstandige kantoor van Merleyn verdwijnt en dat directeur Entjes zijn baan verliest. “Het wordt een constructie à la Tivoli de Helling, waarin twee zalen vanuit één kantoor gerund worden. Dat scheelt enorm in de overhead.” Volgens Entjes is het heel belangrijk dat Merleyn behouden blijft. “Doornroosje gaat binnenkort verbouwen, waarna ze een veel grotere zaal hebben. Merleyn besteedt veel aandacht aan lokale muziek.” Opvallend genoeg is de samenwerking niet van definitieve aard. “Er is een nieuwe stichting opgericht, die onder de paraplu van Doornroosje Merleyn zal besturen. Als het over een paar jaar beter gaat met Merleyn, kan die stichting zelfstandig verder gaan. Dan gaan we ieder ons weegs, uiteraard met een goede band.”

Het personeel van Merleyn heeft volgens Entjes gematigd positief gereageerd op de plannen. “Ze zijn natuurlijk blij dat ze hun baan kunnen houden. Al het barpersoneel kan gewoon blijven. Maar er zijn natuurlijk wel mensen die bewust bij Merleyn zijn gaan werken en niet bij Doornroosje. Doornroosje heeft de afgelopen jaren een professionaliseringsslag gemaakt, die zal ongetwijfeld ook op Merleyn zijn weerslag krijgen. Aan de programmering zal waarschijnlijk niet veel veranderen. We zullen het rauwe randje behouden. Merleyn blijft gewoon Merleyn.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12