Debuutalbum Pony Pack verschijnt voor september Debuutalbum Pony Pack verschijnt voor september

“We leken wel een echte band!”

Debuutalbum Pony Pack verschijnt voor september

“We leken wel een echte band!”

Afgelopen jaar heeft het internationale gezelschap van Pony Pack – een Britse, en een Indonesiër en een Duitser – Amsterdam en omstreken platgespeeld, maar nu is het stil. De reden voor die stilte is weinig verrassend: er wordt hard gewerkt aan het debuutalbum. Het heeft nog geen titel, maar wel een label: Tocado.

“We leken wel een echte band!”

Afgelopen jaar heeft het internationale gezelschap van Pony Pack – een Britse, en een Indonesiër en een Duitser – Amsterdam en omstreken platgespeeld, maar nu is het stil. Het eerstvolgende optreden staat gepland voor 31 oktober. De reden voor die stilte is weinig verrassend: er wordt hard gewerkt aan het debuutalbum. “Het opnemen is klaar, we wachten nu op de master”, zegt zangeres Jane.

Die opnames vonden plaats in Friesland. “We hebben ons een week lang teruggetrokken. Geen internet, geen afleiding, helemaal niets. Alleen muziek maken en wijn drinken. Het was goed om ons even compleet te focussen.” Het was de eerste keer dat Pony Pack in een fatsoenlijke studio werkte. “De demo hadden we zelf opgenomen. Hij klinkt erg low-fi. We waren geschokt toen we onszelf in de studio terug hoorden: wow, het lijkt wel een echte band! Ons geluid is niet heel anders. We maken nog steeds korte nummers met veel energie. Het wordt alleen harder en helderder.”

Het album heeft nog geen titel, wel een label: Leen Steens Tocado Records. “Het zaadje daarvoor was geplant op Hit the North, het festival van The Suicidal Birds in Leeuwarden. Daar hebben we kennis gemaakt met Leen. We vinden alle bands op het label tof, dus we passen er goed bij.” Het album moet uiterlijk in september uitkomen. Drie liedjes van de demo zijn opnieuw opgenomen, en ook de andere nummers staan al een tijdje op het repertoire. “We gaan nu een plan maken om verder de wereld in te trekken. Voor 31 oktober proberen we nog wel een paar optredens te scoren!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12