De 7EVEN (week 21): Death Cab For Cutie, Santogold, John Fahey De 7EVEN (week 21): Death Cab For Cutie, Santogold, John Fahey

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

De 7EVEN (week 21): Death Cab For Cutie, Santogold, John Fahey

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

DEATH CAB FOR CUTIE | NARROW STAIRS
Wederom weet Death Cab for Cutie menselijk falen en ander drama lichtvoetig te presenteren. Narrow Stairs voelt als het weerzien met een oude vriend, waarop de urgentie en opwinding weer te vinden is. 

NICOLE ATKINS | NEPTUNE CITY
Nicole Atkins keert na jarenlange omzwervingen terug naar haar geboortestad Neptune City, in de staat New Jersey. Het surrealisme van David Lynch geldt als een van de inspiratiebronnen voor dit album vol obsessieve verliefdheden en de verhalen over de stad die ze zich vooral herinnert als een stad vol armoede, drugs en criminaliteit. Dit alles muzikaal aangezet met veel strijkers. Kortom: zeker niet het zoveelste bakvisje. 

SANTOGOLD | SANTOGOLD
Beschouw Santogold als een muzikale antropoloog. Ze brengt uit verschillende continenten reggae, new wave, rock, baile funk en ska met elkaar in contact, zoekt de raakvlakken, laat ze met elkaar communiceren en uiteindelijk fuseren tot exotische pop. 

MARTHA WAINWRIGHT | I KNOW YOU'RE MARRIED BUT I'VE GOT FEELINGS TOO
Wainwright grijpt je met haar aangenaam heldere vocalen bij je nekvel, en neemt je mee op een heerlijke luistertrip langs folky, akoestische wegen. Met haar heerlijke, tragische songs groeit ze qua populariteit geheid razendsnel richting broer Rufus. 

HOUSEMEISTER | WHO IS THAT NOIZE
Toch geeft de hyperenergieke fusie van ghetto-tech, Chicago jackbeats, ADHD-electro en overstuurde techno een kick die op de dansvloer hard inslaat. Housemeister klinkt als een Modeselektor op een onverharde weg of als Simian Mobile Disco na hun derde pil. Lekker wauws. 

JOHN FAHEY | THE MILL POND
Met zijn akoestische fingerpicking en folk-raga was John Fahey inspirator voor artiesten als Sir Richard Bishop, Jack Rose, James Blackshaw, Harris Newman en vele anderen. Eindelijk is er deze heruitgave van het lang uitverkochte The Mill Pond waar Fahey zijn elektronische gaven toont. 

VETIVER | THING OF THE PAST
Zo lekker poppy als op deze nieuwe van Vetiver heeft folk nog nooit geklonken. Andy Cabic neemt de luisteraar met frisse covers van Townes van Zandt, Loudon Wainwright III, Michael Hurley en anderen mee naar een zonnig grasveldje in de sixties, waar het goed toeven is.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 14.00 en 15.00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/Central.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12