Crime Scene Investigation kijken met Kraak & Smaak Crime Scene Investigation kijken met Kraak & Smaak

"Ik ben te druk om tv-series te kijken"

Crime Scene Investigation kijken met Kraak & Smaak

"Ik ben te druk om tv-series te kijken"

CSI, een van de best bekeken tv-series in de VS, heeft het nummer Squeeze Me van Kraak & Smaak gebruikt in de serie. “We krijgen er een bedrag voor, maar veel is het niet.”

"Ik ben te druk om tv-series te kijken"

De single Squeeze Me van Kraak & Smaak is gebruikt onder een scène van de populaire Amerikaanse tv-serie CSI. Op 8 mei werd aflevering 816 uitgezonden in de VS. Wim Plug van Kraak & Smaak reageert nuchter. “Het is via onze publisher in Amerika gegaan. Die heeft daar veel contacten zitten en heeft onze muziek geplugd. We krijgen er een bedrag voor, maar veel is het niet.” Plug zelf is niet zo bekend met de serie. “Ik heb wel eens korte stukjes van CSI gezien, maar ben eigenlijk te druk om tv-series te volgen.”
 
In april werd Squeeze Me ook nog eens flink gepromoot door het populaire Amerikaanse Hollywood weblog perezhilton.com. “Iemand was zo vriendelijk om de clip op te sturen naar Hilton. Hij vond het te gek en heeft het gelijk online gezet. Ik heb gehoord dat honderdduizenden mensen dagelijks op zijn weblog kijken,” zegt Plug. Het leverde de nodige publiciteit op in Nederland. “Zelfs RTL Boulevard maakte er een item over.”

Het gaat goed in het buitenland met Kraak & Smaak. De single Squeeze Me stond in april in de top 10 I-tunes dance charts in de VS, Canada en Japan. Het trio staat deze zomer onder andere op het Glastonbury Festival in Engeland en op het Hongaarse Sziget Festival in Boedapest. 

Het is niet bekend wanneer de CSI-aflevering met de Kraak & Smaak single in Nederland te zien is. RTL zendt op dit moment de herhalingen van seizoen 4 uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12