3VOOR12 wint journalistiekprijs voor festivalverslaggeving 3VOOR12 wint journalistiekprijs voor festivalverslaggeving

Tegel voor multimediaal verslag Lowlands 2007

3VOOR12 wint journalistiekprijs voor festivalverslaggeving

Tegel voor multimediaal verslag Lowlands 2007

3VOOR12 heeft de Tegel 2007 gewonnen voor het multimediale verslag van Lowlands 2007. Deze journalistieke jaarprijs werd aan 3VOOR12 uitgereikt in de categorie Internet/Multimedia-Nieuws.

Tegel voor multimediaal verslag Lowlands 2007

Met grote trots kunnen we melden dat 3VOOR12 en VPRO Digitaal een Tegel hebben gewonnen. De jaarlijkse prijzen voor de journalistiek kent dit jaar de tweede editie en worden uitgereikt voor dag- en weekbladen, televisie, radio en internet/multimedia. 3VOOR12 sleepte de internet/multimedia-nieuwsprijs in de wacht voor het multimediale verslag van Lowlands 2007.

Tijdens een bijeenkomst in Amsterdam roemde de vakjury de hoge kwaliteit van inzendingen voor de Tegel 2007. Het juryrapport prijst de vernieuwing in verslaggeving door 3VOOR12:

De makers laten zien hoe vernieuwend technologie aangewend kan worden in de journalistieke verslaggeving. De integratie van internet toepassingen in een televisie-uitzending levert niet alleen mogelijkheden op allerhande informatie toe te voegen, maar ook de festivalgangers en televisiekijkers actief te betrekken bij het programma. Hun commentaren en beelden maakten het verslag dynamischer, waardoor ook de thuisblijvers het festival konden ‘meemaken’.

De naam De Tegel is ontleend aan het boek ‘Tegels Lichten’ (1972) van Henk Hofland. De Tegel vervangt sinds vorige jaar de Prijs voor de Dagbladjournalistiek van de NDP en de aanmoedigingsprijzen voor journalistiek talent van het Genootschap van Hoofdredacteuren; De Gouden Pen en Gouden Tape.
De Internet/Multimedia-Tegel in de categorie ‘Achtergrond’ gaat eveneens naar de VPRO en wel voor het multimediale project In Europa. In andere categorieën gingen onder andere NRC Handelsblad, Zembla en NOVA met de zware Tegel naar huis.

Zoals gezegd zijn we zeer blij met deze waardering. Aan de start van het nieuwe festivalseizoen is deze prijs een mooie stimulans om ook dit jaar met enthousiasme, creativiteit en vernieuwing verslag te doen van al het moois op muziekgebied. 3VOOR12 zal zijn journalistieke steentje bijdragen om onder andere Lowlands 2008 tot een geweldig succes te maken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12