3VOOR12 draait (week 19): No Age, Mark Ronson en Nine Inch Nails 3VOOR12 draait (week 19): No Age, Mark Ronson en Nine Inch Nails

De favorieten van de redactie

3VOOR12 draait (week 19): No Age, Mark Ronson en Nine Inch Nails

De favorieten van de redactie

Grote verdeeldheid op de 3VOOR12 redactie. Slechts 1 plaat kan rekenen op de steun van meerdere redactieleden: de noiseliedjes van No Age steken er deze week met kop en schouders bovenuit. Verder onder meer het gratis album van Nine Inch Nails en een Mark Ronson die Paradiso in een sauna omtovert.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks, mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers, harde schijven en minidiskspelers van 3VOOR12.

3VOOR12 Single van de Week
The Fratellis – Mistress Mabel (Island/Universal)

3VOOR12 Album van de Week
Martha Wainwright – I Know You’re Married But I Got Feelings Too (Drowned In Sound/V2)

3FM Megahit
Anouk – Modern World (EMI)

3VOOR12 draait ook op Last.fm

De top 10:
 

1. No Age – Nouns (Subpop/Konkurrent)
"Geen ontsnappen aan." (Niels Post)
"Vol liedjes van heb ik jou daar." (Fiona Fortuin)
"De perfecte mix tussen noise en liedjes." (Atze de Vrieze)

2. Mark Ronson Live @ Paradiso 7 Mei
"Stoicijns met een sigaretje in de mond de zaal op z'n kop laten staan!" (Derek van Winsen)

3. Nine Inch Nails – The Slip (cd, eigen beheer)
"Begint snoeihard en eindigt in serene rust met langslepende psychedelische nummers." (Tom Willemsen)

4. Sebastian – Dog (track, album: Ed Rec Vol III, Ed Banger/Bang!)
"Lekkere smerige heavy metal samples." (Atze de Vrieze)

5. Witch live in Ekko – Utrecht 4 mei 2008
"Melodieuze punkachtige metal met een unique selling point: J. Mascis." (Niels Post)

6. Dirty Projectors, Why? en Xiu Xiu, woensdag 7 mei in Paradiso bovenzaal
"Dirty Projectors met een lichte vorm van het syndroom van Down." (Fiona Fortuin)

7. Health – Health (Lovepump United/Konkurrent)
"Gekte, lawaai, herrie, drukte, geraas, heibel, geweld, rumoer, spektakel, tumult, trammelant, tamtam, getier, absurditeit, kolder, waanzin en soms wat krankzinnigheid." (Erik Zwennes)

8. Angus & Julia Stone – Just a boy (single, Original Matters)
"Herinneringen over zomerliefdes uit de puberteit." (Tom willemsen)

9. Gonzales – Working Together van het album 'Soft Power' (Universal)
"Een onontkoombaar pianoriedeltje en een grappige tekst." (Jacinthe Versteeg)

10. Justice – Stress (de video) (Warner)
"Is het een zinloze vertoning van geweld?" (Jacinthe Versteeg)

De lijstjes:


TOM WILLEMSEN DRAAIT:

Nine Inch Nails – The Slip (cd, eigen beheer)
Frontman Trent Reznor toont lef, door gratis het nieuwe album online te zetten. De plaat begint snoeihard en eindigt in serene rust met langslepende psychedelische nummers. Het klinkt verassend goed.

Angus & Julia Stone – Just a boy (single, Original Matters)
Broer en zus Stone uit Australië laat de herinneringen over zomerliefdes uit de puberteit herleven.

Valet - Naked Acid (cd, Kranky)
Het is een muzikale reis die je maakt met dit experimentele project van de Amerikaanse zangeres Honey Owens (Jackie-O Motherfucker). In mijn fantasie neemt ze ons mee naar de zee, Paaseiland en Zuid-Amerikaanse stammen diep in het oerwoud.


NIELS POST DRAAIT:

Witch live in Ekko – Utrecht 4 mei 2008
Witch is een melodieuze punkachtige metal band met een unique selling point: J. Mascis van Dinosaur JR op drums. Daar moest ik dus bijzijn. Het was de moeite meer dan waard.

The Roots – Rising Down (Def Jam/Universal)
Ik ken niet alle hiphopgroepen, maar ik denk dat dit wel een van de beste is.

No Age – Nouns (Subpop/Konkurrent)
Geen ontsnappen aan. Hier houd ik heel erg van.


FIONA FORTUIN DRAAIT:

No Age - Nouns (Sub Pop/Konkurrent)
Nog altijd herkenbaar No Age, maar op hun eerste langspeler (check de verzamelaar ep's Weirdo Rippers!) zijn de twee veganisten uit LA een stuk minder bak goeie experimentele herrie. Deze staat vol liedjes van heb ik jou daar. Ook heel goed, met op dit moment favorieten nummer 7 en 11. 23 mei in Paradiso, nu in de luisterpaal!

White Circle Crime Club - Pictures of Stares (Crime Club Recordings/Konkurrent)
Ook Belgische band White Circle Crime Club rammelt een stuk minder na hun debuut Written in Black, maar maakt nog altijd noise waar ik van hou!

Dirty Projectors, Why? en Xiu Xiu, woensdag 7 mei in Paradiso bovenzaal
Dirty Projectors met een lichte vorm van het syndroom van Down, Why? keek als een luisterboek met bard Yoni als leidend voorwerp en Xiu Xiu kort meegemaakt, want ja die trein he, maar na 20 minuten doet Jamie Stewart me toch al overrompeld vertrekken.


JONA ROVERS DRAAIT:

Bleeding Corpse - Bangkai Para Pendosa (demo, 2006, eigen beheer)
Dit is die shit. Achter de flauwe bandnaam gaat een briljante band schuil, die vanuit de zieke underground in Indonesië opereert. Slammende, zwaar gutturale en groovende superbrute death metal van een verbazingwekkend hoog niveau. Ontzettend gaaf; de full-length “Ressurection of Murder” komt als het goed is nog deze maand en dat wordt zeker een hoogtepunt van dit jaar.

Akelei – Promo (demo, eigen beheer)
Akelei maakt Nederdoom, en mocht de term je niet zoveel zeggen denk dan maar aan zuivere somberheid in muzikale vorm. Ik vind het prachtig. Het bandgeluid is een beetje gaar, wat helemaal ten goede komt aan de gitzwarte sfeer die over het schijfje hangt, en vooral van het donkere derde nummer ‘De zin (die ik verloor)’ word je stil, erg stil.

Decaying Purity - Phases Of Dimensional Torture (album, Grotesque Productions)
Na maanden van uitstel is deze CD nu eindelijk beschikbaar, en gelukkig blijkt ‘ie het wachten helemaal waard. Met dit soort beginnende bands die direct instromen tussen de grote namen blijkt de scene rijker en sterker dan ooit. Mij hoor je niet klagen!


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

No Age – Nouns (Subpop/Konkurrent)
Wat mij betreft de perfecte mix tussen noise en liedjes. Goeie foto’s ook in het boekje. Baal nu al dat ik er over twee weken in Paradiso niet bij ga zijn.

Sebastian – Dog (track, album: Ed Rec Vol III, Ed Banger/Bang!)
Lekkere smerige heavy metal samples op deze nieuwe track van Sebastian. Het hoogtepunt van de nieuwe Ed Banger compilatie.

Santogold – Santogold (Downtown/Munich)
Verrassende popplaat met likjes indierock, hiphop en baile funk. Vijfsterrenliedjes: Creator, Unstoppable en Say Aha.


JACINTHE VERSTEEG DRAAIT:

Roisin Murphy - You Know Me Better (EMI)
De koningin van de discopop doet het weer. Ze grijpt ditmaal terug op de jaren negentig (zei iemand daar Robin S.?).

Justice – Stress (de video) (Warner)
Is het een zinloze vertoning van geweld? Een briljante kunstuiting? Een politiek statement?
   
Gonzales – Working Together van het album 'Soft Power' (Universal)
Een onontkoombaar pianoriedeltje en een grappige tekst. Uiteraard zingen we dit elke ochtend in koor op de redactie voor we weer een dag hard aan de slag gaan. Probeer het ook eens op kantoor!


DEREK VAN WINSEN DRAAIT:

Mark Ronson Live @ Paradiso 7 Mei
Eens per maand heb ik de afspraak met huisgenoten om met hun naar een concert te gaan die we allemaal leuk vinden, vaak moet ik dan een beetje inschikken. Dit keer dus Mark Ronson en ik wist niet wat ik moest verwachten. Maar wat een feest werd het, kwam het door de mooie meisjes die allemaal stonden te dansen of door de verhitte Paradiso? Ik denk dat het allemaal meehielp maar het beste kwam van het podium waar Mark als een mannetje stond te spelen met stuk voor stuk fantastische muzikanten om zich heen! Stoicijns met een sigaretje in de mond de zaal op z'n kop laten staan! Ik ben in tijden niet meer zo bezweet weggegaan bij een concert en het kwam niet alleen door de warmte.
 
M83 - Saturdays = Youth (Virgin/EMI)
Prachtige leidjes van deze franse groep, prachtig om bij weg te dromen op een zomerse namiddag.

10 Jaar 3VOOR12 - MP3VOOR12
Als het nog niet is opgevallen dat 3VOOR12 10 jaar bestaat volgende week dan kom je net onder een steen vandaan gerold. En muziek is natuurlijk waar het allemaal om draait dus hoort daar een CD bij. Het is een compilatie van het beste wat de Nederlandse alternatieve muziek te bieden heeft en bijna allemaal exclusieve nummers die nergens anders te horen zijn! Met bijdragen van oa Voicst, Gem, De Jeugd van Tegenwoordig, Copark, About en nog zoveel meer, ga hem heel snel volgende week downloaden van de eigen 3VOOR12 site. Ons cadeautje aan jullie voor het samen redden van de goede muziek!!


ERIK ZWENNES DRAAIT:

Sælors livedebuut in Studio K 9 mei 2008
Sælors zijn gisteren geboren na een zwangerschap van maar twee maanden. Studio K was de locatie van een prachtige baarkrukbevalling (NB iets heel iets anders dan een barkrukbevalling). Onwennig, onzeker en ongelofelijk pril, maar met veel potentie. Ik zou je nu graag laten horen hoe dit freakfolk-, song-noir-, folktronica-duo klinkt, maar er is nog niets… echt niets aan online territorium geclaimd. Dat vind ik mooi. Sælors: laat het niet te lang duren, maar geniet nu nog even van de promotionele koelkast en de creatieve sauna. Succes!

The Chap – Mega Breakfast (Lo Recordings/Lowlands)
Zouden ze echt geen gezeik krijgen met die Jeff Koons hoes? Of zou Jeff fan zijn? Mega Breakfast zou een prima soundtrack voor een Koons-show zijn. POP, overdaad, gekte en brandende obsceniteit. De Britse electropopvariant van Ween? Ik ben er nog niet uit, maar weet al wel zeker dat ik dit heel erg goed vind.

Health – Health (Lovepump United/Konkurrent)
Een ouwetje voor zij die Health al even in de smiezen hebben. Leon Caren van Subbacultcha! bijvoorbeeld. In september van vorig jaar zag Health al het Amerikaanse licht. Eind mei is het eigenlijk pas zover in Nederland. Toch al exclusief in de 3VOOR12 Luisterpaal. Smullen van gekte, lawaai, herrie, drukte, geraas, heibel, geweld, rumoer, spektakel, tumult, trammelant, tamtam, getier, absurditeit, kolder, waanzin en soms wat krankzinnigheid. Gaat dat zien de 15, 16 of 17e in Bitterzoet, Worm of Tivoli.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12