10 miljoen extra voor Rotterdamse cultuurinstellingen 10 miljoen extra voor Rotterdamse cultuurinstellingen

Exacte verdeling nog niet bekend

10 miljoen extra voor Rotterdamse cultuurinstellingen

Exacte verdeling nog niet bekend

Wethouder Orhan Kaya heeft bekend gemaakt dat het Rotterdamse college 10 miljoen extra beschikbaar zal stellen voor de sector cultuur voor de periode 2009-2012. Het college is dermate geschrokken van de gevolgen van de voorgenomen bezuinigingen, zoals in het advies uiteengezet, dat deze worden ingetrokken.

Exacte verdeling nog niet bekend

Rotterdamse Wethouder Orhan Kaya van Participatie en Cultuur heeft bekend gemaakt tien miljoen extra vrij te maken voor de kunst en cultuur sector in zijn stad. Hiermee is een streep gezet door de voorgenomen bezuinigingen van het college op de cultuursector. 

Dit betekent dat het vorige maand ingediende advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC), grotendeels niet overgenomen zal worden. In dit advies werden de desastreuze gevolgen uiteengezet wanneer de bezuiniging doorgang krijgen. Zo zouden vooraanstaande cultuurinstellingen, waaronder Watt en Metropolis, flink worden gekort op hun subsidie. Kaya’s woordvoerder Sara van Eijk geeft aan de wethouder geschrokken is van de scherpe keuzes die door de raad zijn gemaakt. “Deze strookten niet met onze ambities.” Op de vraag waar het geld vandaan moet komen, kan Van Eijk nog geen antwoord geven.

Hoe de tien miljoen wordt verdeeld, is ook nog niet bekend. In september zal het college de invulling ervan bespreken. In november stelt de gemeenteraad de begrotingsbehandeling vast. De tien miljoen moet dus vooralsnog als advies aan de raad worden gezien. Wel is zeker, zegt Kaya’s woordvoerder Sara van Eijk, dat het nieuw te rijzen podium Watt en festival Metropolis in de verdeling betrokken zullen worden. Hun voortbestaan is dus voorlopig veiliggesteld. 

Eind vorige maand bracht de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) het advies uit voor de begroting voor de komende vier jaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12