Met je kruis op de foto bij Justice Met je kruis op de foto bij Justice

Grote exemplaren komen niet langs de security

Met je kruis op de foto bij Justice

Grote exemplaren komen niet langs de security

5 Days Off roept iedereen op om 5 juli zijn eigen kruis mee te nemen naar het concert van Justice. De kans is echter aanwezig dat het kruis al bij de ingang ingeleverd dient te worden. Grote exemplaren mogen niet naar binnen.

Grote exemplaren komen niet langs de security

Tijdens 5 Days Off met een kruis op je rug naar de Heineken Music Hall. De festivalorganisatie roept het publiek van Justice op om 5 juli naar het concert van Justice een eigen kruis mee te nemen. De twee meest originele winnen een ontmoeting met de groep. De kans is alleen groot dat het kruis al bij ingang ingeleverd moet worden. “Er zijn voorwaarden gesteld”, zegt Mojo woordvoerder Lian van Leeuwen. “Kruizen die een gevaar voor de bezoekers vormen of het zicht belemmeren mogen niet mee naar binnen.”

Een kruis kan op verschillende manieren als gevaar geïnterpreteerd worden, maar voornamelijk zal gekeken worden naar de grootte en het materiaal. Van Leeuwen: “Exacte voorwaarden zijn moeilijk te geven. De security stelt op de avond vast welke afgegeven dienen te worden. Omdat het niet leuk is wanneer je eigen kruis niet mee naar binnen mag, raden we aan niet al te groot uit te pakken.” Kruizen die niet langs de security komen, dingen alsnog mee naar de prijs. Van Leeuwen: “Bij de ingang wordt van elke deelnemer een foto gemaakt. De festivalorganisatie maakt uit al deze foto’s een selectie, die vervolgens dezelfde avond aan de band wordt voorgelegd.”

Het idee is afkomstig van 5 Days Off en in samenwerking met Justice verder ontwikkeld. Van Leeuwen zal zelf ook onderdeel uitmaken van de jury die de voorselectie maakt. Maar wat nu als alle vijfduizend bezoekers hun creativiteit laat werken voor een meet en greet? “We verwachten niet dat iedereen meedoet. Maar als dat wel het geval is, tja, dan hebben we er een flinke klus aan.”

Op site van 5 Days Off komen de voorwaarden uitgebreider aan bod.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12