Kenners tippen Awakenings 2008 Kenners tippen Awakenings 2008

Pitto & Brent Roozendaal, Terence Fixmer, Rejected

Kenners tippen Awakenings 2008

Pitto & Brent Roozendaal, Terence Fixmer, Rejected

Meer dan zestig techno artiesten staan op Awakenings dit jaar. Kan je door de bomen het bos niet meer zien? De kenners tippen hun favorieten. “Dankzij deze Amerikaan ben ik techno gaan luisteren.”

Pitto & Brent Roozendaal, Terence Fixmer, Rejected

Awakenings verkocht dit jaar sneller uit dan voorheen. Er treden zestig artiesten op, waarvan zestien dj’s uit Nederland komen. In plaats van één mainstage, heeft Awakenings gekozen voor twee open stages. En dus kan er voor het eerst ook niet meer echt gesproken worden van een afsluiter: Dave Clarke en Richie Hawtin draaien alle twee tot het einde. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Gelukkig hebben we kenners die tippen. We vragen het Hidde Pluymert, dance-programmeur van de Melkweg, dj en Doornroosje-programmeur Darko Esser en David Labeij van Polder.

Pluymert kent alle acts die op Awakenings staan. “Ik heb ze allemaal ooit wel eens gezien. Ik ga dus ook niet echt voor mijn werk naar het festival toe.” Pluymert begint om 11.00 uur met Pitto (live) & Brent Roozendaal. “De gasten maken onvervalste house, wat allang niet meer gedraaid is. Het komt weer in de mode en dat is heerlijk om een uurtje of elf in de ochtend.” De danceprogrammeur van Melkweg wil graag Derrick May zien, de Godfather van de techno. “Dankzij deze Amerikaan ben ik techno gaan luisteren. Ik wist überhaupt niet wat techno was toen ik hem hoorde in 2003 op Impuls Outdoor. Het was geweldig. Dankzij hem sprong ik erin.” Over de vraag of hij naar afsluiter Dave Clarke of Richie Hawtin gaat hoeft Pluymert niet lang over na te denken. “Dave Clarke. Hij heeft het techno op een hoog niveau gebracht en hij zet zich goed in voor de muziekwereld met zijn radioprogramma op 3FM.”

Darko Esser komt net van het Sonar Festival in Barcelona af. Hij kijkt erg uit naar Awakenings en met name Stephan Bodzin & Oliver Huntemann. “Zij zijn een van de beste artiesten van afgelopen jaar. Ik heb Youtube filmpjes van hun optredens gezien, en hoe het publiek losgaat op die filmpjes is ongelooflijk. Benieuwd hoe ze dat voor elkaar krijgen.” Esser raadt iedereen die van melodie houdt aan om Pitto & Brent Roozendaal te gaan zien. “Dit zijn dé producertalenten van Nederland van dit moment. Ze maken techno-house en houden de melodie er een beetje in.” Esser is benieuwd naar Terence Fixmer. “Het is lang stil geweest rond deze Fransman. Maar de laatste cd belooft veel goeds. Hij is rustiger geworden, dat kan goed uitpakken.”

David Labeij van Polder lepelt in een keer zijn favorieten op. Hij gaat sowieso kijken bij Polderlid Laurens Lanting die optreedt onder de naam Lauhaus. “Kabale und Lauhaus wil ik zeker zien. Het is voor de eerste keer dat ze het met z’n tweeën doen. En ik ben ook nieuwsgierig naar Rejected. Joris Voorn en Edwin Oosterwal spelen namelijk ook voor het eerst samen.” Polder staat dit jaar niet op Awakenings, tot teleurstelling van Labeij zelf. “Jammer, maar vorig jaar waren we er nog bij. Volgend jaar misschien. Het leuke aan Awakenings is dat er echt alleen maar technobezoekers op afkomen. Dat maakt het anders dan andere dancefestivals.”

Awakenings vindt dit jaar plaats op 28 juni. 3VOOR12 doet de hele dag verslag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12