Hollandse Nieuwe The Mad Trist maakt catchy stoner pop Hollandse Nieuwe The Mad Trist maakt catchy stoner pop

“Het is lastig om als Limburgse band in de Randstad te spelen”

Hollandse Nieuwe The Mad Trist maakt catchy stoner pop

“Het is lastig om als Limburgse band in de Randstad te spelen”

De Limburgse stoner rock band The Mad Trist heeft enkele bandwedstrijden gewonnen met als belangrijkste Emergenza Benelux. Maar ondanks de prijzen, is het voor de band lastig om een optreden in de Randstad te krijgen. The Mad Trist is deze week Hollandse Nieuwe.

“Het is lastig om als Limburgse band in de Randstad te spelen”

De Limburgse stoner rock band The Mad Trist heeft enkele bandwedstrijden gewonnen met als belangrijkste prijs Emergenza Benelux. Maar ondanks de prijzen, is het voor de band lastig om een optreden in de Randstad te krijgen. The Mad Trist wil het nu serieuzer aanpakken en heeft daarom een manager aangetrokken. De Maastrichtenaren willen zo snel mogelijk zijn debuutalbum opnemen en is deze week Hollandse Nieuwe. We praten met zanger en gitarist Arthur.

 

WIE OF WAT IS THE MAD TRIST?
“We zijn een stoner pop band met vier gasten uit Maastricht. The Mad Trist is sinds 2005 bezig. We richten ons nu op het maken van ons debuutalbum. Als band spelen we niet zo vaak in de Randstad. Het is lastig als Limburgse band om daar aan de bak te komen. Ik denk dat het te maken heeft met de reiskosten en we hebben maar twee EP’tjes uitgebracht.”

WAAR KOMT DE BANDNAAM VANDAAN?
“De naam komt uit een boek van Edgar Allan Poe. Dat is een redelijke oude schrijver ja (negentiende eeuw red.). We kwamen deze naam toevallig tegen in het boek.”

3VOOR12 OORDEEL: NOTA BENE JOSH HOMME VERKLAARDE DE STONER ROCK BEGIN VAN DEZE EEUW DOOD, MAAR JULLIE MAKEN HET ROUWPROCES WEL HEEL AANGENAAM
“Ik denk niet dat we stoner rock maken, maar er zijn zeker invloeden. Er zitten stoner elementen in qua riffs, maar het is net wat catchy’er. Het is geëvolueerd.”


KEUZES:

 

NU OF NOOIT OF EMERGENZA?
“Ik kies Emergenza. We hebben dit jaar voor het eerst meegedaan met de wedstrijd Nu of Nooit. Helaas hebben we net niet de finale gehaald. Emergenza Benulux hebben we gewonnen. Dat is een wereldwijde bandwedstrijd waar duizenden bands aan mee doen. Om mee te doen moet je inschrijfgeld betalen en als je verder komt, kan het interessant worden. Nu staan we in de wereldfinale in Duitsland samen met twintig andere bands. Als je wint mag je in Zweden zes weken lang een album opnemen. Dat zou mooi meegenomen zijn, want we zijn klaar voor een album. De finale is 8, 9 en 10 augustus.”

THE ALAN PARSONS PROJECT OF PINK FLOYD?
“Het klopt dat The Alan Parsons Project ook iets met Edgar Allan Poe heeft gedaan, maar ik kies Pink Floyd. Daar luister ik vaak naar.”

MILLIONAIRE OF RADIO INFINITY
“Millionaire. Ik heb ze vaak live gezien. Radio Infinity ken ik alleen via MySpace.”

WAAROM MAKEN JULLIE MUZIEK?
“Omdat het moet. We hoeven niet direct iets te bereiken, maar het zou mooi meegenomen zijn als we er ons beroep van kunnen maken. Het lukt weinig mensen, maar ik heb er alles voor over. Sinds kort hebben we een manager in handen genomen om een duidelijke route uit te stippelen.”

WANNEER LIVE?
“8 augustus op het Taubertal Festival in Duitsland voor de finale van Emergenza.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12