Hollandse Nieuwe Atlantis vindt Nederland niet progressief genoeg Hollandse Nieuwe Atlantis vindt Nederland niet progressief genoeg

“Binnenkort wordt mijn plaat in Azië uitgebracht”

Hollandse Nieuwe Atlantis vindt Nederland niet progressief genoeg

“Binnenkort wordt mijn plaat in Azië uitgebracht”

De 27-jarige Gilson C. Heitinga maakt onder de naam Atlantis donkere instrumentale rock op zijn laptop, maar hij vertikt het om in zijn eentje live op te treden als dj. Atlantis is deze week de Hollandse Nieuwe.

“Binnenkort wordt mijn plaat in Azië uitgebracht”

De 27-jarige Gilson C. Heitinga maakt onder de naam Atlantis donkere instrumentale rock op zijn laptop, maar hij vertikt het om in zijn eentje live op te treden als dj. Dat vindt hij iets “te gay”. Hij heeft daarom een band om zijn donkere klanken live ten gehoor te brengen.

WIE OF WAT IS ATLANTIS
“Atlantis is uit de hand gelopen. Hiervoor maakte ik noise rock. Dat was erg harde undergroud muziek, maar we kregen daardoor niet zoveel optredens. Ik heb daarna onder de naam Atlantis een project opgepakt om soundscapes te maken voor een film, puur de basistonen zonder gitaar en drum. Het filmproject ging uiteindelijk niet door, maar ik ben wel doorgegaan met het uitwerken van de nummers. Ik heb het voor de gein op MySpace gezet en meteen daarna stroomden de aanbiedingen binnen om een plaat uit te brengen. Uiteindelijk heeft het Britse label Field Records mijn debuutalbum Carpe Omnium uitgebracht.”

OORDEEL: ATLANTIS IS DE BESTE VAKANTIESTEMMING VOOR WIE DE ZOMER EEN HEL IS
“Grappig. Ik houd inderdaad niet zo van de zomer. Het is me dan veel te warm als ik iets aan het doen ben. Ik kan namelijk niet niets doen.”

KEUZES:

OCEANSIZE OF 65DAYSOFSTATIC?
“Dit is lastig. Ik heb in het voorprogramma gestaan van 65DaysofStatic en ik ga nog in het voorprogramma van Oceansize staan. Ik kies 65 Days of Static. Het waren aardige lui.”

ALLEEN OF SAMEN MUZIEK MAKEN?
“Alleen. Ik hoef dan met niemand rekening te houden. Live kies ik wel voor een band. Dan gaan we ook met z’n allen voor een doel: de nummers op de beste manier spelen.”

BUITENLAND OF NEDERLAND?
“Buitenland. Ik krijg via mijn MySpace veel reacties uit het buitenland. Het balletje begint te rollen, bijvoorbeeld in Azië. Daar wordt de plaat binnenkort uitgebracht en ik krijg nu al positieve reacties binnen. Nederland is, op 3VOOR12 na, niet zo progressief. Het komt niet omdat we een te kleine markt hebben, Nederlanders houden er gewoon niet van. Zelfs KindaMuzik heeft nog niets met mijn muziek gedaan. België daarentegen. Zelfs de landelijke dagbladen hebben iets geschreven over mijn debuutalbum.

WANNEER KUNNEN WE JE LIVE ZIEN?
“13 september in de Vera in Groningen.”

WAAROM MOETEN MENSEN JE LIVE ZIEN?
“Het is kick-ass!” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12