Awakenings festival pakt uit in de breedte, de diepte en met vuurwerk Awakenings festival pakt uit in de breedte, de diepte en met vuurwerk

Ondanks interesse geen internationale uitbreiding

Awakenings festival pakt uit in de breedte, de diepte en met vuurwerk

Ondanks interesse geen internationale uitbreiding

Zelfs met meer kaarten in de verkoop is het Awakenings festival nog nooit zo snel uitverkocht. Het is ook voor het eerst dat er geen echte afsluiter is aan te wijzen. “Voor het maximale effect van het vuurwerk stopt Richie Hawtin wel een kwartiertje eerder.”

Ondanks interesse geen internationale uitbreiding

Met meer kaarten in de verkoop is Awakenings dit jaar alsnog sneller uitverkocht dan ooit. “Eigenlijk hadden we dit wel verwacht”, zegt Maarten van Beusekom van de organisatie. “Er is een extra area en we hebben ook een grotere line-up: zestig artiesten, waarvan zestien Nederlandse. De rest komt allemaal uit het buitenland. Als je dan het rijtje ziet denk je wel van, ja, dat ziet er aardig uit.” 

Uitbreiding is mogelijk, omdat het festival op 28 juni verhuist naar de overkant van de vertrouwde plek in Spaarnwoude. Van Beusekom: “Het is hetzelfde terrein als in 2002, alleen gebruiken we nu een groter oppervlakte.” In plaats van één mainstage, heeft Awakenings gekozen voor twee open stages.  En dus kan er voor het eerst ook niet meer echt gesproken worden van een afsluiter: Dave Clarke en Richie Hawtin draaien alle twee tot het einde. Het vuurwerk waarmee het festival eindigt zal waarschijnlijk ook op twee plaatsen worden afgestoken, vertelt Van Beusekom. “Dat gaat er heel indrukwekkend uitzien. Voor het maximale effect stopt Hawtin een kwartiertje eerder. Dave Clarke zal uiteindelijk dus wel de laatste plaat op de draaitafel leggen, wanneer het vuurwerk knalt.”

De website Resident Advisor plaatste in de top tien van juni festivals over de hele wereld Awakenings op nummer vijf. “Dat wist ik niet”, zegt Van Beusekom. Maar Awakenings is internationaal ook wel een bekend festival. Mensen uit Spanje, Turkije, Rusland, Australië komen er op af.” Deze internationale interesse is voor de organisatie vooralsnog geen reden om de grens over te gaan. “Die ambitie hebben we niet. We krijgen verschillende aanbiedingen, uit onder meer België en Malta. Toch richten we ons liever op feestjes in Nederland.”

Luister naar het gehele interview met Awakenings in Dubbel Check.

NB. Rocco Veenboer heeft tot het Awakenings festival een persstop ingelast. Van Beusekom legt uit: “Ik wil er niet te veel over uitweiden, maar met deze persstop hopen we iets te bereiken dat de trouwe bezoekers in het najaar in de gashouder zullen zien en beleven.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12