AC Berkheimer maakt zich hard voor optredens AC Berkheimer maakt zich hard voor optredens

“Samenwerken met producer Zwetsloot was fantastisch”

AC Berkheimer maakt zich hard voor optredens

“Samenwerken met producer Zwetsloot was fantastisch”

Vorig jaar liet Hollandse Nieuwe AC Berkheimer in een interview met 3VOOR12 weten op zoek te zijn naar een label. Deze week komt het debuut In A Series Of Long Days uit, bij Subroutine. Het Groningse label heeft de Rotterdamse band getekend na een optreden in Vera vorig jaar.

“Samenwerken met producer Zwetsloot was fantastisch”

Op In A Series Of Long Days hoor je een melancholisch geluid met tentakels naar Sonic Youth, My Bloody Valentine en Ladytron. Het zijn namen die zanger/gitarist Valentijn Webbers wel vaker langs heeft horen komen. “We horen veel namen langskomen, ik vind alles wel best.”

Webbers vindt het zelf moeilijk zijn muziek te vergelijken. “Het is moeilijk om met een afstand naar je eigen muziek te luisteren, daarvoor ben je er teveel bij betrokken.” Maar dat doet er eigenlijk ook weinig toe. “Voor mijn gevoel hebben we een mooie plaat gemaakt. De nummers stonden al, maar dankzij producer Corno Zwetsloot (o.a van Venus Flytrap, Bluesbrother Castro, red.) hebben ze een extra laag gekregen. De samenwerking met hem was fantastisch. Corno is goed in het creëren van een bepaald gitaargeluid. Hij durft te experimenteren en daarin een balans te vinden.”

Nu het schijfje in de hoes zit, maakt de band zich hard voor optredens. “We willen zo veel mogelijk optreden. Natuurlijk het liefst in de betere zalen, maar iedereen mag aankloppen. Afgelopen week zijn we begonnen met de promotie, Subroutine heeft een marketingstrategie en uit de goede hoek komen positieve reacties op ons album. Onze verwachtingen zijn hoog.”  
Twee optredens staan in ieder geval al vast: zondag 15 juni is de releaseparty van In A Series Of Long Days in Rotown, op 6 juli staat de band op Metropolis.

Het album In A Series of Long Days is nu in de Luisterpaal te beluisteren.

Luister naar het gehele interview met AC Berkheimer in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12