Within Temptation in voorprogramma Metallica en Iron Maiden Within Temptation in voorprogramma Metallica en Iron Maiden

Gitarist Westerholt: “Ik mag Steve zeggen”

Within Temptation in voorprogramma Metallica en Iron Maiden

Gitarist Westerholt: “Ik mag Steve zeggen”

Within Temptation staat in augustus in het voorprogramma van Metallica. Ook zal de band nog enkele voorprogramma’s verzorgen voor Iron Maiden. “Ik heb nooit iets met idolen gehad”, zegt gitarist Robert Westerholt. “Behalve bij Metallica en Iron Maiden. Het zijn de bands die me inspireerden om muziek te gaan maken.”

Gitarist Westerholt: “Ik mag Steve zeggen”

Within Temptation staat in augustus in het voorprogramma van Metallica. Ook zal de band nog enkele voorprogramma’s verzorgen voor Iron Maiden. “Ik heb nooit iets met idolen gehad”, zegt gitarist Robert Westerholt. “Behalve bij Metallica en Iron Maiden. Het zijn de bands die me inspireerden om muziek te gaan maken.”

Op 14 augustus in Frankrijk en 17 augustus in Zwitserland deelt de Nederlandse band het podium met de Amerikaanse metal grootheden. “Op het Electric Festival Getafe in Spanje speelden we al voor Metallica. Dat kon ik al nauwelijks geloven. Hun optreden  heb ik toen gemist, omdat we meteen door moesten. In Frankrijk zal ik de band voor het eerst live zien.” 

Het zal niet de eerste keer zijn dat Within Tempation in het voorprogramma van Iron Maiden staat. “Laatst nog in Londen”, vertelt Westerholt. “Dan komt de band ook kijken. Soms ontmoeten we elkaar na het optreden, als daar tijd voor is. Waar we het dan over hebben? Steve, ik mag Steve zeggen, houdt van voetbal. Ik ook, dus daar hebben we het wel regelmatig over. En verder eigenlijk de dingen waar je het als muzikanten over hebt. De drummers hebben het dus over drummen.”

Westerhold verwacht niet dat het bij Metallica ook zo zal gaan. “Amerikaanse bands zijn veelal toch meer afgeschermd en onder permanente bewaking. Maar mocht de gelegenheid zich voor doen, dan zal ik vast iets vragen in de trant van ‘hallo, hoe is het?’”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12