Vredelievende meezingpunk zorgt voor goede sfeer in Doornroosje Vredelievende meezingpunk zorgt voor goede sfeer in Doornroosje

Bambix bewijst waardige opener van avond te zijn

, Tekst: Martin Visser / Foto's: Edwin Niemantsverdriet,

Vredelievende meezingpunk zorgt voor goede sfeer in Doornroosje

Bambix bewijst waardige opener van avond te zijn

Tekst: Martin Visser / Foto's: Edwin Niemantsverdriet, ,

Politiek betrokkenheid en gezelligheid sluiten elkaar niet uit, zo liet deze drukbezochte maandagavond zien. Het voorprogramma van deze avond bleek daarnaast ook lokaal een flinke publiekstrekker te zijn. Hoewel wat ouder dan het toegestroomde publiek, wist vooral de zangeres van deze pakkende punk(rock) band de avond gezellig te openen.

Bambix bewijst waardige opener van avond te zijn

Het voorprogramma van deze avond is het uit Nijmegen afkomstige Bambix. Zij blijken hun eigen aanhang en fans meegenomen te hebben, die duidelijk laten zien de nummers van de band goed te kennen. Er wordt flink meegezongen en op de muziek gedanst. De muziek van de band is niet zo direct in een hokje te plaatsen. De zang van de gitariste zorgt voor een rauw, maar melodieus randje. Door een opvallende baslijn is er ook de nodige stevige variatie in de muziek. In Nederland zijn veel bands actief die buiten Nederland “wereldberoemd” zijn en zo ook Bambix. Ze hebben veel ervaring met touren in ondermeer Brazilië en dat is te merken aan de podiumpresentatie. De band straalt duidelijk speelplezier uit door ondermeer zich vrij te bewegen en zich de nodige grapjes tussendoor te veroorloven. Hierdoor weten zij in de loop van de set ook de jeugdigere bezoekers in beweging te krijgen die eigenlijk voor Anti-Flag zijn gekomen. Wanneer rond half tien Anti-Flag het podium bestijgt, wordt al snel duidelijk waar de band voor staat. Een zeer pacifistische boodschap en zeer pakkende zanglijnen die door de bassist of een van de gitaristen worden uitgevoerd. Deze boodschap uit zich bijvoorbeeld in het verzoek van de band om op elkaar te passen in de “circle pit’’ maar vooral in het tegen de oorlog in Irak zijn. Allemaal leuk en aardig, maar het gros van de mensen is natuurlijk deze avond gekomen om hun favoriete nummers mee te zingen en hier en daar een stap in de pit te wagen. Daarnaast verschijnt er in de loop van het optreden zelfs hier en daar een crowdsurfer. Vooral de bassist weet het publiek op te zwepen door hen refreinen te laten meezingen en zo nu en dan een sprong te wagen. Met hun optreden getuigt de band ervan dat het mogelijk is om een gezellige muziekavond te combineren met een inhoudelijke boodschap. Het is natuurlijk altijd de vraag hoeveel daarvan mee naar huis wordt genomen, maar voor Anti-Flag is het deze avond in ieder geval een groot succes.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12