Resident Advisor eert begraven 11 voor programmering Resident Advisor eert begraven 11 voor programmering

Club eindigt in top tien samen met Panorama Bar en Fabric

Resident Advisor eert begraven 11 voor programmering

Club eindigt in top tien samen met Panorama Bar en Fabric

Amsterdamse 11 krijgt postuum een mooi cadeau in het graf geworpen: op de toonaangevende website Resident Advisor wordt 11 in de verkiezing van beste programmering geëerd met een top tien plek. Olaf Boswijk: “De muzikale lijn die we hebben uitgezet in 11 is onze smaak en passie, die laten we niet achter in het gebouw.”

Club eindigt in top tien samen met Panorama Bar en Fabric

Op zaterdag 28 juni sloot 11 voorgoed haar deuren, maar de club is nog niet vergeten. Postuum wordt de Amsterdamse dancing door de toonaangevende website Resident Advisor geëerd. In de internationale verkiezing van clubs met de beste programmering  is  11 geëindigd op nummer acht. De site roemt 11 met de woorden: “It's impossible to imagine many Dutch clubs will be as forward thinking as this (temporary) oasis in the Amsterdam scene.”

11 voegt zich met deze plek bij de grote, vermaarde clubs als Panorama Bar in Berlijn (nr 2) , Cielo in New York (5) en de nummer 1 Fabric in London. Bezoekers van de website werden verzocht hun top 3 in te zenden. Olaf Boswijk, ex-programmeur van 11, heeft zelf ook gestemd. “Op 11, maar ook op Panorama Bar en Fabric. Dit geeft ons een heel goed gevoel. De muzikale lijn die we hebben uitgezet in 11 is onze smaak en passie, die laten we niet achter in het gebouw.” 

Dat Fabric de winnaar is geworden vindt hij terecht. “Die club is altijd een inspiratiebron voor mij geweest, ook toen ik er nog niet kwam. Anderhalf jaar geleden ben ik daar voor het eerst geweest. Fabric heeft een fantastisch geluidssysteem en is een enorm geoliede machine. Het enige dat tegenvalt aan de Engelse club is het massale.”

Het is nog even wachten voordat Boswijk en de anderen van het 11 team het programmeren voort zullen zetten. “De komende twee maanden wil ik zo min mogelijk doen. Daarna zal ik op freelance basis gaan werken, want er moet toch geld binnenkomen. Dan zullen we ook gaan kijken naar een eventuele nieuwe locatie.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12