Omwonenden klagen over volume Live at Westerpark

Geluidsniveau is buurtbewoners te laag

De concertreeks Live at Westerpark zit er weer op. De buurtbewoners rond de openluchtlocatie zijn minder tevreden over de evenementen dan vorig jaar. Het meeluisteren vanuit stadspark of balkon bleek dit jaar namelijk een stuk lastiger. Kan dat volume niet omhoog?

Geluidsniveau is buurtbewoners te laag

Klagen, daar zijn Nederlanders over het algemeen vrij goed in. Toch kun je de klachten van buurtbewoners over de zes concerten Live at Westerpark niet negatief noemen. Parool.nl meldt namelijk dat de buurt teleurgesteld is in het geluidsniveau van de optredens, deze zou te laag zijn. Bewoners waren gewend om op hun terras of balkon naar de concerten te luisteren. Ze zijn verdrietig over de nieuwe akoestiek van de optredens.

Een woordvoerder van de concertorganisator ontkent dat er sprake was van een andere opstelling of techniek achter het geluidsniveau. “Er is niets veranderd ten opzichte van vorig jaar, ook niet in de voorschriften waar we rekening mee dienen te houden,” aldus Mojo. Feit is dat het toegestane volume op de buitenlocatie een stuk lager ligt dan in zalen en stadions.

Het bedrijf heeft nog geen officiële klachten binnengekregen over een te laag geluidsniveau, ook niet van bezoekers die wél een kaartje hadden gekocht. Mojo denkt dat de wind, die voornamelijk richting het spoor stond, de reden is voor de tegenvallende reikwijdte van het geluid.

"Je kan het niet iedereen naar de zin maken", zegt een woordvoerder van stadsdeel Westerpark. "We zullen de klachten doorgeven aan Mojo." Op de openluchtconcerten 'Live at Westerpark' kwamen de afgelopen twee weken bijna 100.000 bezoekers af.