Nieuwe namen 3VOOR12Award 2008: deel 3 Nieuwe namen 3VOOR12Award 2008: deel 3

De Jeugd van Tegenwoordig, Lucky Fonz III, Polder

Nieuwe namen 3VOOR12Award 2008: deel 3

De Jeugd van Tegenwoordig, Lucky Fonz III, Polder

4 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Deze week worden in 3VOOR12Radio de twaalf genomineerden bekendgemaakt. In de uitzending van woensdag maakte Annemieke Schollaardt drie nieuwe namen bekend.

De Jeugd van Tegenwoordig, Lucky Fonz III, Polder

4 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie wordt de opvolger van Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en at the close of every day? Deze week wordt in 3VOOR12Radio elke avond drie van de in totaal twaalf genomineerden bekendgemaakt. In de uitzending van woensdag belde Eric Cortons vervanger Annemieke Schollaardt met de volgende drie genomineerden…

De Jeugd van Tegenwoordig, genomineerd met De Machine
Met hun debuut Parels voor de Zwijnen was het hiphop trio ook al genomineerd voor een 3VOOR12Award. Maar met toentertijd Opgezwolle als concurrent zag De Jeugd de bui al hangen. Dit jaar nog niet, laat Pepijn weten.

 “Ik ben er echt blij mee. Dit is wat ik nodig had. Sowieso vandaag, maar ook voor de rest van het jaar. Elke dag heb je een goede verassing nodig om positief te blijven. Dat mijn project LeLe niet genomineerd is, snap ik wel. Daarvoor is het te internationaal. Hoeveel woorden we in de Dikke Vandale gaan krijgen? Nou, er stond er al eentje in, kerk, die hebben we gepakt.”

Lukcy Fonz III – Life Is Short
De muziek van Amsterdamse singer-songwriter Lucky Fonz III zijn vol liefde gespeeld en de woorden zijn één voor één zijn zorgvuldig aan het papier toevertrouwd. Eerder won hij al de Grote Prijs en een Essent Award. 

Lucky Fonz III:
“Dit jaar heb ik nog geen prijs gewonnen, dus ik ben wel blij met de nominatie.”

Polder, genomineerd met Poldermodel
Techno/house duo Polder weet het beroemde Nederlandse consensusmodel poldermodel in zijn beste vorm te gebruiken. De samenwerking tussen David Labeij en Laurens Lanting verloopt zo vloeiend dat geen andere titel voor hun debuutalbum treffender is: Poldermodel.

David Labeij:
“Te gek man! In 2004 besloten we samen in de studio in te gaan zonder dat we elkaar echt goed kenden. Het klikte als een gek. Een oude bankkluis is nu onze studio. ‘s Nachts kunnen we voluit, dat is ideaal. Optreden in Japan is een grote wens van ons. We ontvangen steeds meer mailtjes van Japanse dj’s die onze muziek draaien. Hopelijk mogen we er een keertje naartoe. Het schijnt dat ze daar nog heftiger uit hun dak gaan dan in Europa, dat willen we graag een keer meemaken.”

Lees alles over de 3VOOR12Award 2008 op de speciale site.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12