Nederlander in de studio met cultheld Daniel Johnston Nederlander in de studio met cultheld Daniel Johnston

John Dear Mowing Club begeleidt Johnston tijdens Europese Tour

Nederlander in de studio met cultheld Daniel Johnston

John Dear Mowing Club begeleidt Johnston tijdens Europese Tour

Melle de Boer, basis van de band John Dear Mowing Club, vertrekt in augustus naar Amerika voor een samenwerking met Daniel Johnston. Het liedje zal verschijnen op zijn nieuwe album Melleville en wordt tevens uitgebracht als single.

John Dear Mowing Club begeleidt Johnston tijdens Europese Tour

In november verschijnt een nieuw album uit het John Dear Mowing Club kamp. Zanger Melle de Boer heeft in zijn atelier, samen met bevriende muzikanten, een plaat opgenomen onder de naam Melleville. Terwijl de laatste hand aan de eindmix wordt gelegd, mist nog één liedje de finishing touch. Het nummer dat verhaalt over de fragiele God van het liedje Daniel Johnston zal daadwerkelijk met de Amerikaan worden opgenomen.

De Boer mocht voorheen met zijn band al openen voor Johnston, als hij in Nederland speelde. Enkele nummers werden ook begeleid door de heren. Dat is blijkbaar zo goed bevallen dat ze ditmaal gevraagd zijn om de gehele Europese tour te openen en begeleiden. In augustus vertrekt De Boer voor een reis door Amerika om tijdens een stop in Texas de studio in te duiken met Johnston. Het nummer dat wordt opgenomen, zal ook worden uitgebracht als single.

Volgens De Boer gaat het na enkele wilde jaren beter met de schizofrene en manisch-depressieve singer-songwriter Johnston. De muzikant, die in songschrijverskringen op handen wordt gedragen, is tegenwoordig rustiger door medicijnen en ondersteuning van zijn familie. Het contact met hem verloopt voornamelijk via zijn broer, die John Dear Mowing Club ook vroeg voor de nieuwe Europese tour. Daniel Johnston werd in 2006 geportretteerd in de sterke documentaire The Devil and Daniel Johnston.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12