M-bition: voorraadbeheerder opent voor Dave Clarke

“Er vindt een explosie plaats in mijn leven”

Sinds de uitslag twee weken geleden bekend is gemaakt, heeft Mario Plamont flink de zenuwen. Onder zijn producersnaam M-bition heeft hij de 3VOOR12 White Noise competitie gewonnen. Het is nu aan hem om aanstaande zaterdag de White Noise tent op Extrema te openen. “Ik heb waardering gekregen uit een hoek die verstand heeft van muziek. Hopelijk betekent dit voor mij een opstapje in de muziek.”

“Er vindt een explosie plaats in mijn leven”

Sinds de uitslag twee weken geleden bekend is gemaakt, heeft Mario Plamont flink zenuwen. Onder zijn producersnaam M-bition heeft hij de 3VOOR12 White Noise competitie gewonnen. Hierin gaf dj en radiomaker Dave Clarke onbekend talent de kans om zich voor te stellen aan het publiek. Uit meer dan honderd ingezonden sets is Plamont gekozen. Het is nu aan hem om aanstaande zaterdag  de White Noise tent op Extrema te openen. “Er vindt een explosie plaats in mijn leven.”

Ongekend talent is de Nijmeegse  37-jarige (“maar jong van geest”) Mario Plamont zeker. Zijn MySpace telt 24 vrienden en hij heeft nog maar weinig achter de decks gestaan. Welgeteld één keer, maar dat was dan wel meteen in Doornroosje. Sinds de jaren negentig produceert Plamont muziek. “Muziek is mijn hobby, maar ik probeer er wel zoveel mogelijk tijd voor vrij te maken.” De meeste producties blijfven binnenkamers. Heel af en toe zet hij iets op internet. Zoals vorig jaar op new.nl, een website waar Nijmeegse producers hun tracks posten. Eens in de zoveel tijd wordt daaruit een top 10 gedestilleerd. “Die van mij kwam daar in terecht. Het was aanleiding voor Doornroosje om mij te vragen voor een optreden.”

Voor dat optreden heeft hij  veel geoefend. “Draaien is heel iets anders dan produceren. Ik koos voor een dj- en live-set in één. Mijn nummers heb ik in stukken geknipt en vervolgens goed aan elkaar gemixt.” Een soortgelijke set heeft hij opgestuurd naar Dave Clarke en zal hij ook op Extrema laten horen. Zelf vindt hij zich moeilijk in een hokje te stoppen. “Veel invloeden komen samen in mijn muziek. Ik hoor er techno en minimal in terug. Maar ook electro en progressive.”

Het winnen van de competitie ziet hij als boost. “Ik heb waardering gekregen uit een hoek die verstand heeft van muziek. Hopelijk betekent dit voor mij een opstapje in de muziek. Wie weet kan ik er nog eens fulltime werk van maken. Maar eerst wil ik mij oriënteren, er achter komen hoe het wereldje in elkaar steekt. Dit is allemaal nog zo nieuw voor mij.”

Momenteel is Plamont een werkloze voorraadbeheerder. “Dat kwam eigenlijk wel even goed uit. Nu kon ik me goed voorbereiden op mijn set. ” Extrema neemt hij niet als aanleiding om die situatie voor enige tijd op te rekken. “Mijn sollicitaties stonden door deze explosie even op een laag pitje, maar na het optreden zal ik zeker weer druk gaan solliciteren!”

Onder de naam M-bition staat zaterdag 19 juli van 11.00 tot 12.15 in de White Noise tent op Extrema.