Face Tomorrow brengt nieuw album In The Dark uit in oktober Face Tomorrow brengt nieuw album In The Dark uit in oktober

En tekent bij Excelsior Recordings

Face Tomorrow brengt nieuw album In The Dark uit in oktober

En tekent bij Excelsior Recordings

Na dik twee jaar laat de Rotterdamse indie/emocore band Face Tomorrow weer van zich horen: het nieuwe album In The Dark is af en komt in oktober uit bij Excelsior. Gitarist Marc Nolte: “Als het in twee weken had gekund, dan graag.”

En tekent bij Excelsior Recordings

In 2005 stond Face Tomorrow nog op Lowlands. Daarna werd het stil, dik twee jaar lang. Bewust. Die jaren is in stilte gewerkt aan het derde album. Dit weekend gaf de Rotterdamse indie/emocore band weer een teken van leven: het nieuwe album, In the Dark getiteld, is af en komt in oktober uit op Excelsior Recordings.
In 2002 debuteerde Face Tomorrow met For Who You Are, twee jaar later opgevolgd door The Closer You Get. “We wilden een plaat maken die een goed vervolg zou zijn op de laatste”, zegt gitarist Marc Nolte. “Als dat in twee weken had gekund, dan graag. Maar we wilden er alle tijd voor nemen, daarom hadden we ons geen deadline gesteld. Een derde album is een belangrijke en moeilijke om te maken. Dat voelde ook echt zo.”

In The Dark is het eerste album van de band dat uitkomt bij Excelsior Recordings. Het tekenen bij het Utrechtse label doet vermoeden dat de band wellicht aan volume heeft ingeleverd. “We zijn niet van stijl veranderd”, zegt Nolte. “Het is wel een meer volwassen plaat geworden, dat misschien meer in de indiehoek is te plaatsen. Het is ook wel grappig dat Excelsior nog vaak wordt geassocieerd met de eerste lichting bands, zoals Johan en Daryl-Ann. Maar het label heeft sindsdien zoveel verschillende bands getekend, waaronder The Madd, El Pino & The Volunteers en zZz. Daar passen wij prima tussen. We zijn trots dat we nu bij Excelsior zitten. We beschouwen dat als bevestiging van onze muziek.”

Het album is niet opgenomen met vaste Excelsior producer Frans Hagenaar, maar met eigen producer Martijn Groeneveld (Solo, at the close of every day, VanKatoen). Nolte: “Na de opnames  is contact gezocht met Excelsior. Het is voor ons het meest professionele indie label van Nederland. Met het nieuwe album hopen we naar een hoger niveau te kunnen stijgen. Met de kennis en kunde van het label moet dat kunnen lukken.”

In oktober van dit jaar kan In The Dark worden verwacht met aansluitend een tour. Op 4 oktober vindt de kick-off plaats in Rotown, Rotterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12