De 7EVEN (29): Wolf Parade, The Very Sexuals, Black Kids De 7EVEN (29): Wolf Parade, The Very Sexuals, Black Kids

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

De 7EVEN (29): Wolf Parade, The Very Sexuals, Black Kids

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN

WOLF PARADE | AT MOUNT ZOOMER 
Sub Pop / Konkurrent
Het lijkt niet op te houden met de stortvloed aan interresante muziek uit Canada. Ook deze tweede van Wolf Parade mag er zijn. Toegankelijker dan zijn voorganger, maar daardoor zeker niet minder spannend. 

THE VERY SEXUALS | POST-APOCALYPTIC LOVE
Subroutine
The Very Sexuals is het geesteskind van Joep van Son (The Sugarettes) die met leden uit die band en zangeres Pien Feith een plaat vol intelligente, frisse en leuke popliedjes in elkaar zette. Hoewel Post-Apocalyptic Love aandoet als een soort conceptalbum, wordt het nooit echt saai en zeker niet clichématig. Het niveau is niet de hele plaat even hoog, maar de stemmen van Feith en Van Son lijken voor elkaar gemaakt te zijn. 

BLACK KIDS | PARTY TRAUMATIC
AG/Universal
Weet waar je aan begint, wanneer je de muziek van Black Kids in je huiskamer toelaat: de volumeknop kan zomaar een zwieper naar rechts maken. Met Partie Traumatic heeft de band zes onvervalste hits in handen en presenteert het zich aan een potentieel groot publiek.

ATMOSPHERE | WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS YOU PAINT THAT SHIT GOLD
Rhymesayers/Rough Trade
Het allermooiste is dat Atmosphere niet één nieuw trucje heeft geleerd dat hij herhaaldelijk gebruikt, maar dat er eigenlijk louter unieke en verschillende beats op het album staan. Snerpende gitaren, gevoelige pianoloopjes, opzwepende synthesizers en zelfs een lapsteel-gitaar - alles komt langs. Gekker dan dat moet het toch niet worden. Veel beter kan het overigens ook niet. 

SLIM CESSNA'S AUTO CLUB | CIPHER
Twang Alternative Tentacles/Sonic Rendezvous
Gitzwarte, maar vrolijke country. Slim Cessna bewijst dat het gemaakt kan worden. Zo had 16 Horsepower geklonken, had deze over humor beschikt. 

ELI 'PAPERBOY' REED & THE TRUE LOVES| ROLL WITH YOU
Twang Q Division/Bertus
Eli \'Paperboy\' Reed is een 24-jarige skinny white boy die een hele dikke neger heeft opgegeten. Hij gilt, schmiert en scheurt door de liedjes heen als het spreekwoordelijke mes door de boter. Zijn beukende R&B wordt met zoveel passie en plezier gebracht dat je je er alleen maar aan over kunt geven.

BLACK ENGINE | KU KLUX KLOWNS
Wallace/Konkurrent
Licht verteerbare kost wordt dit nieuwe geesteskindje van Zu nooit. Chaotische creaties met flarden death metal, jazznoise en dikke blastbeats drijven de luisteraar tot waanzin. Waarna de welverdiende rustpunten in de plaat tot een dragelijk geheel maken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12