Bazar Curieux verplaatst naar december Bazar Curieux verplaatst naar december

Festivalorganisator werkt samen met Joey Ruchtie aan programmering

Bazar Curieux verplaatst naar december

Festivalorganisator werkt samen met Joey Ruchtie aan programmering

Motel Mozaique’s kleine zus Bazar Curieux verschuift van september naar december. Later in het jaar kan het festival zijn programmering beter afstemmen op andere Europese festivals, zo legt organisator Harry Hamelink uit. Samen met Rotowns Joey Ruchtie werkt hij aan de programmering.

Festivalorganisator werkt samen met Joey Ruchtie aan programmering

Eigenlijk is er geen specifieke reden, laat festivalorganisator Harry Hamelink weten. Besloten is om Bazar Curieux, de kleine zus van het meerdaagse Rotterdamse festival Motel Mozaique, te verplaatsen van september naar 6 december. “September is een volle maand in Rotterdam, elk weekend is er dan op cultureel vlak van alles te doen. Daarnaast is de programmering later in het jaar beter af te stemmen op andere Europese festivals”, vertelt Hamelink. Zo vindt datzelfde weekend in Engeland het festival All Tomorrow’s Parties plaats, waarvoor dit jaar Mike Patton en de Melvins als curators zijn aangesteld. Tot nu toe is bekend dat onder meer The Black Heart Procession en The Locust op ATF zullen spelen. “Zo’n festival schept toch weer meer mogelijkheden voor ons, als we samen optrekken is de kans groter dat we bands naar Europa kunnen halen.”

Zijn nieuwe rol als programmeur bij Oerol heeft echter niets met het verschuiven van het festival te maken, verklaart hij. “Bazar Curieux is niet uitgesteld, omdat ik een adempauze nodig heb. Mijn werk bij Oerol zit Bazar Curieux en Motel Mozaique niet in de weg. Oerol was druk, maar vroeger deed ik Motel Mozaique en Nighttown tegelijk. Dat was nog heftiger.”

Daarnaast zoekt Hamelink dit jaar met Bazar Curieux voor het eerst de samenwerking op. Samen met Rotown en toekomstig Watt programmeur Joey Ruchtie zal hij dit jaar de line-up samenstellen. “Ik zoek steeds vaker de samenwerking op, zo deed ik Oerol samen met Marcel Haug. Dat bevalt me goed. Joey en ik spraken al een tijdje over een eventuele samenwerking, dit was de ideale gelegenheid. We vullen elkaar goed aan.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12