Popprijs 2007 is voor Armin van Buuren Popprijs 2007 is voor Armin van Buuren

Maar hij was er niet

Popprijs 2007 is voor Armin van Buuren

Maar hij was er niet

Wie zou hem krijgen? Er werd de hele dag, en ook de afgelopen weken, al druk gespeculeerd. Krezip? VanVelzen zoals gratis krant Metro op vrijdag nog op de voorpagina meldde? Het werd Armin van Buuren.

Maar hij was er niet

Om iets over elven schuifelde Giel Beelen het podium van de grote zaal in de Oosterpoort op. Een bomvolle zaal keek hem vol verwachting aan toen hij juryvoorzitter Hans Kosterman het podium optrok. Die gooide het hoge woord eruit. Armin van Buuren wint de Popprijs 2007. Wegens verplichtingen in het buitenland was Van Buuren er niet bij. Van Buurens broertje Eller nam de cheque in ontvangst. De zaal liep toen al razendsnel leeg; zij die bleven deden dat om bier naar het podium te gooien.

Armin van Buuren dus. De jury koos hem omdat "al zijn activiteiten een zeldzame professionaliteit uitademen, en je zelden in de Nederlandse popcultuur creativiteit en zakelijk inzicht tot zulke vruchtbare resultaten ziet leiden als bij hem."

De teleurstelling in de zaal was in ieder geval duidelijk te merken. Als het niet om gekozen winnaar was, dan wel om het feit dat hij er niet bij was om zijn winst te vieren met een van zijn in het juryrapport geprezen "fabuleuze lange dj-sets."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12