Live Nation neemt Heineken Music Hall over Live Nation neemt Heineken Music Hall over

“Alleen Mojo bands zou dodelijk zijn”

Live Nation neemt Heineken Music Hall over

“Alleen Mojo bands zou dodelijk zijn”

Heineken Music Hall is overgenomen door Live Nation, op dit moment de grootste live-muziekmaatschappij van de wereld. Wordt met deze zet de bierhal hét speelveld van Mojo bands, dat onderdeel uitmaakt van Live Nation? Directeur Stiekema: “Alleen Mojo bands boeken? Dat zou dodelijk zijn!”

“Alleen Mojo bands zou dodelijk zijn”

Live Nation heeft de Heineken Music Hall overgenomen van Matching Mole. Nu de grootste live-muziekmaatschappij met de scepter door de hal zwaait, worden de kleinere, onafhankelijke boekers gewaarschuwd. Zo is afgelopen vrijdag op de site Muziek en Beeld te lezen “Live Nation vergroot met deze acquisitie haar marktpositie in ons land en maakt het voor onafhankelijke boekers en organisatoren dus nog moeilijker om grote evenementen op te zetten. Optredens van Live Nation/Mojo artiesten gaan in de HMH vanaf nu immers voor.” Vorig jaar vonden in de Heineken Music Hall 145 evenementen plaats, zestig daarvan stonden er op naam van Mojo, dat onderdeel uitmaakt van Live Nation. Maar volgens Mojo zal dat aantal dit jaar echt niet exceptioneel hoger zijn. Woordvoerder Marjanne Manders: “Er verandert helemaal niets. De procedure blijft hetzelfde, Mojo bands krijgen geen voorrang op andere boekers en ook blijven we gewoon huur betalen aan de hal. Een ding verandert wel: het HMH personeel komt in dienst van Live Nation, dat maakt ons nu dus collega’s.”

De overname betekent dat directeur Paul Stiekema ook een grote baas boven zich heeft gekregen. “Helemaal niet erg”, zegt hij. “Ik ben voorstander van de overname. Het is verstandig om bij zo’n grote club aan te haken. Ik kan veel van ze leren, ik sta open voor hun adviezen. En natuurlijk ben ik ook lichtelijk gevleid dat zo’n grote internationale organisatie interesse heeft in een bedrijfje in Amsterdam.” En vanaf nu dus alleen maar Mojo/Live Nation bands in de HMH? Stiekema moet er niet aan denken. “Ik hoop natuurlijk dat meer Live Nation bands tijdens hun tour ook de voorkeur aan Amsterdam geven. En in Nederland het dubbeltje vaker aan onze kant valt. Maar alleen maar Mojo bands neerzetten? Dat zou dodelijk voor mij zijn! Dat kunnen ze ook niet van mij verlangen. Ik heb nog altijd het gevoel dat het mijn toko is. Ik zal daarom blijven vechten voor een zo divers mogelijke agenda. Iedereen kan opties blijven nemen. Als podium moet je nooit van één partij afhankelijk zijn.”

Boekingsbureau The Alternative is persoonlijk door Live Nation op het hart gedrukt dat er geen consequenties aan de overname verbonden zijn. “Niets is zeker”, zegt eigenaar Willem Venema. “Maar als ze zich zo druk maken om wat er in media is verschenen recht te zetten, dan vertrouw ik ze daar op.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12