De 7EVEN (week 4): Claw Boys Claw, Calvin Harris en Cat Power

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

CLAW BOYS CLAW | PAJAMA DAY
PIAS
Pajama Day kan moeiteloos mee met het oude werk van Claw Boys Claw en is niet alleen spek naar de bek van fans van het eerste uur, maar ook een verdomd lekkere traktatie voor de mensen die het zonder nostalgie moeten doen. Sterker nog, zonder nostalgie is Pajama Day eigenlijk leuker.

CAT POWER | JUKEBOX
Matador/V2
Cat Power heeft haar eigen jukebox van blues, jazz en soul gefabriceerd. Het magische apparaat laat je snotteren van ontroering met Powers eigen interpretaties van klassiekers van onder meer Billie Holliday en Hank Williams.

CALVIN HARRIS | I CREATED DISCO
Columbia/Sony BMG
Dit is een jochie met een hang naar de dansvloer, die zich met zijn
authentieke apparatuur in zijn huispak op zijn slaapkamer opsluit, een aantal beats, baslijnen en aanstekelijke vocalen onder elkaar zet, bij elkaar optelt en tot zijn grote verbazing merkt dat de uitkomst wel verdomd veel weg heeft van knetterdisco.

FOXY SHAZAM | INTRODUCING...
New Weatherman/Suburban
Foxy Shazam klinkt als System of a Down met vakantie op de Balkan of The Darkness dat het Ouijabord van The Mars Volta weer opgegraven heeft. Zwaar gitaarwerk, ondersteund door piano en een jubelende, krijsende zanger maken Introducing... tot een stuiterende polonaise.

THESE NEW PURITANS | BEAT PYRAMID
Domino/Munich
These New Puritans refereert zowel in naam als geluid aan The Fall. De zanger van die band, Mark E. Smith, heeft doorgaans geen goed woord over voor zijn navolgelingen. Deze enthousiaste jongelui citeren soms iets teveel van het grote voorbeeld, maar Beat Pyramid dendert lekker verder en het is redelijk moeilijk om dit debuut niet minstens sympathiek te vinden.

ROBERT FRANCIS | ONE BY ONE
Aeronaut/Import
Negentien jaar en dan al samenwerken met Ry Cooder en John Frusciante. Robert Francis heeft de juiste vrienden gemaakt op de eenzame prairie en levert een wonderlijk pure singer-songwriterplaat af.

DISFEAR | LIVE THE STORM
Loud » Relapse/Suburban
De meest overbodige reünie van dit jaar wordt die van At The Gates. Niet alleen maken de gebroeders Björler furore met The Haunted, ook ex-At The Gates-zanger Tomas Lindberg ontwikkelt zich nog steeds. Met zijn huidige band Disfear levert hij dé soundtrack voor revoluties anno 2008. At The Gates is voor nostalgische bejaarde metalheads. Wie jong van geest is, leeft de storm met Disfear.