De 7EVEN (week 3): Voicst, Silversun Pickups en British Sea Power De 7EVEN (week 3): Voicst, Silversun Pickups en British Sea Power

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

De 7EVEN (week 3): Voicst, Silversun Pickups en British Sea Power

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

WU-TANG CLAN | 8 DIAGRAMS
Bodog/Universal
Je zou willen dat Wu-Tang Clan een belachelijk album uitbrengt, zodat je ze eindelijk bij het grof vuil kunt neerzetten en op ze terugkijken als de revolutionairen van de jaren negentig. Maar de Wu-Tang Clan kan nog altijd muziek maken, waardoor je hoofd - omgeven door zware rook van blunts - naarstig heen en weer gaat bewegen.

VOICST | A TALE OF TWO DEVILS
PIAS
A Tale of Two Devils doet het indrukwekkende debuut bijkans verbleken tot een 'leuk plaatje', en trekt de laatste twijfelaars over de
streep. Critici zouden kunnen zeggen dat het album nog wat meer
diepgang zou kunnen gebruiken. Dat het soms wat puberaal aandoet. Maar ja, wie zou er niet graag eeuwig jong blijven?

SILVERSUN PICKUPS | CARNAVAS
Dangerbird/Warner
Konden de Pixies, Sonic Youth en de Smashing Pumpkins in hun
gloriedagen je wel bekoren? En hou je ook wel van een vleugje
melancholisch getinte en gelaagde indiepop? Bijna ongelooflijk dat dit daverende debuut er een jaar over deed om ook in Europa in de schappen te verschijnen.

WITCHCRAFT | THE ALCHEMIST
Rise Above/Bertus
Wat als er nu eens een band opstaat die niet alleen de geest van de muziek van toen weet te benaderen, maar simpelweg nummers schrijft die net zo goed of zelfs beter zijn dan de geijkte klassiekers? Het is precies die vraag die Witchcraft nu al drie albums lang oproept.

GREYHOUND SOUL | TONIGHT AND EVERY NIGHT
Blue Rose/Sonic Rendezvous
Joe Pena zingt met schuurpapieren stem liedjes in het verlengde van Willard Grant Conspiracy. Pena's bandleden houden zich tongbijtend in en zetten zo een plaat neer die klinkt als een oude cowboyfilm.

FAIRMONT | COLOURED IN MEMORY
Border Community/NEWS
Een sublieme collectie wollige, gebalanceerde, luisterbare en kwalitatief hoogstaande dance. Het zachte alter ego van de Canadese techhouseproducer Jake Fairley bewijst hiermee dat neotrance nog steeds meer dan bestaansrecht heeft.

BRITISH SEA POWER | DO YOU LIKE ROCK MUSIC?
Rough Trade/Konkurrent
Na afloop van Do You Like Rock Music? zul je net als na een goede film nog wel even in het donker blijven zitten tijdens de aftiteling.
Simpelweg omdat je nog even geen woorden kunt vinden om het ervarene te beschrijven.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 14:00 en 15:00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/Central.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12