Carnavallen in Amsterdam!

De Grachtendauwers gooien handjes de lucht in

Als je je club/restaurant 11 noemt is het natuurlijk vragen om een goed carnavalsfeest. Volgens dj Aron Friedman is het nu tijd voor carnaval in Mokum: “Je moet Amsterdammers leren de carnavaller in zichzelf naar boven te halen.”

De Grachtendauwers gooien handjes de lucht in

Onder aanvoering van prins carnaval Don Melon oftewel dj Melon zal donderdag de 31ste januari gelegenheidsvereniging De Grachtendauwers 11 omdopen tot epicentrum van carnavaleske gekkigheden. Initiatiefnemer Aron Friedman, ex-brabo, journalist en dj, denkt dat ook boven de grote rivieren het carnavalsgevoel kan worden bijgebracht: “Natuurlijk is dat mogelijk. Er zijn genoeg mensen die houden van een goed verkleedpartijtje. Je moet ze leren de carnavaller in zichzelf naar boven te halen.”

Carnavalsvereniging De Grachtendauwers bestaat uit de dj’s die zullen draaien tijdens de nacht in 11 onder de naam ‘De Raad van 11: Carnaval op z’n Mokums’. Naast Melon en Aron Friedman zullen onder andere Kabale un Liebe, Nuno dos Santos en Lauhaus hun verkleedkisten opentrekken. “Ik wil nog niet te veel verklappen, maar uiteraard zal iedereen ook achter de bar verkleed zijn. Ik weet alleen nog niet of ik de security zo ver krijg.”, aldus Friedman. Zelf zit de organisator te denken aan een harnas, “maar ik moet nog even testen of ik dan wel mobiel genoeg ben.”

Bezoekers hoeven niet bang te zijn dat elke vijf minuten ‘er staat een paard in de gang’ zal klinken. Friedman heeft de dj’s geen beperkingen opgelegd, maar hoopt wel op een licht experimenteel carnavalsgeluid. “Tj Kong, die ook zal draaien, heeft bijvoorbeeld een geweldige dubstep versie van ‘het feest kan beginnen’ gemaakt.”

Van het publiek wordt gevraagd dat het zich carnavalesk kleedt. De dresscode voor De Raad van 11 is ‘van apenpak tot boerenkiel’. Ook is de horeca op de hoogte gesteld van de mogelijke aanslag op de biervoorraad. “Er is gerekend op vele meters bier. Wij zijn goed voorbereid.”