Bettie Serveert werkt aan nieuwe plaat Bettie Serveert werkt aan nieuwe plaat

Gitarist Peter Visser: "Met de nadruk op rock"

Bettie Serveert werkt aan nieuwe plaat

Gitarist Peter Visser: "Met de nadruk op rock"

De theatertour voor de vorige plaat Bare Stripped Naked zit erop, en Bettie Serveert heeft zin om weer te rocken. Ook eindigde de Bettie Serveert-plaat Palomine op de zesde plaats van de vijftig beste Nederpopplaten aller tijden. En dan spelen ze ook nog eens op de albumrelease van Scram C Baby. Genoeg te bespreken dus, tijdens een interview met gitarist Peter Visser.

Gitarist Peter Visser: "Met de nadruk op rock"

Twee weken geleden werd bekend dat de plaat Palomine van Bettie Serveert op de zesde plaats in een lijst van mooiste Nederpopplaten aller tijden is geëindigd. Gitarist Peter Visser wist dat nog niet. “Heb ik toch nog iets bereikt in mijn leven,” lacht hij. Visser staat zelfs twee keer in de lijst. Conny Waves With A Shell van De Artsen, waarin Visser gitarist was, eindigde als vijfentwintigste.

Het was al een tijdje stil rond Bettie Serveert, en dat betekent meestal dat de band werkt aan iets nieuws. “Dat klopt,” zegt Peter Visser, gitarist van de band. “We zijn klaar met de tour rondom Bare Stripped Naked, de vorige plaat. En nu zijn we een nieuwe rockplaat aan het opnemen. Met de nadruk op rock.”

Visser legt die nadruk omdat Bare Stripped Naked grotendeels uit akoestische uitvoeringen van oude Bettie Serveert-nummers bestond. “Na al dat akoestische gedoe kregen we weer zin om te gaan rocken,” legt Visser uit. “Er zijn zelfs een paar nummers voor de nieuwe plaat afgevallen omdat ze te rustig waren. Één rustig nummer is overgebleven. Die was zo mooi, dan maar een rockballad.”

Hoe kijkt Visser terug op de theatertour die de band deed voor Bare Stripped Naked? “Spelen in een theater is natuurlijk heel leuk om te doen. Je komt niet bezweet van het podium af enzo. Er is in ieder geval minder geluid vanuit de zaal dan in een clubzaal. De versterkers moesten wel wat zachter. In het begin werd ik er wel een beetje baldadig van, maar op den duur wil je je nummers gewoon zo mooi mogelijk laten klinken.”

Wanneer de nieuwe plaat af is, weet Visser nog niet. “De demo’s zijn klaar, nu moeten we alles nog in een studio opnemen. Ook zijn we aan het bekijken of we een producer nodig hebben. De vorige twee platen hebben we zelf gedaan, maar er gaan nu een paar namen door ons hoofd. Dave Sardy, die nu met Oasis bezig is, zou leuk zijn.”

Op 9 februari speelt Betty Serveert op de albumrelease van Scram C. Baby. Die band heeft een aantal bands gevraagd om op die avond Scram C. Baby-nummers live te spelen. Naast Hospital Bombers, Hallo Venray en The Moi Non Plus zal Betty Serveert “twee keiharde nummers spelen,” aldus Visser.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12