BBC-dj Mark Lamar helpt T-99 aan licentiedeal BBC-dj Mark Lamar helpt T-99 aan licentiedeal

Amsterdammer bestormen Engeland op de klassieke manier

BBC-dj Mark Lamar helpt T-99 aan licentiedeal

Amsterdammer bestormen Engeland op de klassieke manier

BBC-dj Mark Lamar is zo enthousiast over T-99 dat hij al maanden tracks van het album Vagabonds in zijn programma God’s Jukebox draait. “Het is het klassieke verhaal in plaats van de nieuwe trend”, zegt zanger/gitarist Mischa den Haring van T-99. “Het label Nugene raakte geïnteresseerd dankzij Mark Lamar en bood ons een licentiedeal aan.”

Amsterdammer bestormen Engeland op de klassieke manier

Hoe breek je tegenwoordig door als band? De laatste jaren hebben we genoeg succesverhalen gehoord: maak zoveel mogelijk vrienden op MySpace, val op via YouTube, geef alles gratis weg. Voor de Amsterdamse roots rockers van T-99 werkt het op de traditionele manier: BBC-dj Mark Lamar (ook bekend als presentator van Never Mind the Buzzcocks) is enthousiast over de band en draait al maanden tracks van het album Vagabonds in zijn programma God’s Jukebox. “Het is het klassieke verhaal in plaats van de nieuwe trend”, beaamt zanger/gitarist Mischa den Haring van T-99. “Het label Nugene raakte geïnteresseerd dankzij Mark Lamar en bood ons een licentiedeal aan.”

In maart verschijnt Vagabonds in Engeland, “Door deze deal hebben we meteen wereldwijde distributie en toegang tot grote internetspelers als iTunes en Amazon. In Nederland zitten we bij een klein label, dat niet zomaar met iTunes kan onderhandelen. Dat is dus groot nieuws.” Het buitenland is voor T-99 altijd belangrijk geweest. Zo tourde de band in onder meer Duitsland en Frankrijk. “Maar dat waren vooral ad hoc tourtjes”, zegt Den Haring. “Nu zit er een lange-termijn-idee achter.”

Of deze deal een grote doorbraak oplevert is natuurlijk nog maar de vraag, maar het gevoel is goed. “Het is altijd eerst zien, dan geloven. We zijn in de loop der jaren nuchter geworden met dit soort dingen, maar het ziet er rooskleurig uit. Het label doet een ouderwetse investering in ons, dus er moet sowieso iets gebeuren. We zien wel wat er uit komt, maar de kans is groot dat we er op zijn minst IETS aan overhouden.” Rond de Britse release wil T-99 Groot Brittannië gaan bezoeken voor een promotietour. Eén adresje op de radio heeft de band alvast in de tas: “Mark Lamar heeft ons een live sessie aangeboden bij hem in de studio.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12