Atlantis wil zo snel mogelijk weer open Atlantis wil zo snel mogelijk weer open

VNPF heeft vertrouwen in doorstart

Atlantis wil zo snel mogelijk weer open

VNPF heeft vertrouwen in doorstart

Er is nog hoop. Zaterdag kwam het nieuws naar buiten dat om financiële redenen de deuren van het Alkmaarse poppodium Atlantis dicht blijven. De zaal laat weten dat het er nu alles aan doet om zo snel mogelijk weer open te kunnen.

VNPF heeft vertrouwen in doorstart

Afgelopen zaterdag 5 januari bracht 3VOOR12/Noord-Holland het vervelende nieuws dat de deuren van het Alkmaarse poppodium Atlantis zijn gesloten. Volgens de directeuren van Bibere est Vivere liggen financiële redenen hier aan ten grondslag. Voor exploitant Karel Schrieken kwam de sluiting als “een donderslag bij heldere hemel”, zo is in de Alkmaarse Courant te lezen.

Meer informatie wil Schrieken hier niet aan toevoegen. Hij vindt het ongepast om er op dit moment iets over te zeggen, vertelt hij. Maar hij heeft nog hoop. Hij is hard bezig om de zaal zo snel mogelijk weer open te krijgen. “Zover ik daar wat aan kan doen natuurlijk”, aldus Schrieken. Momenteel bespreekt hij de mogelijkheden met alle betrokken partijen; gemeente, personeel en de directeuren van Atlantis.

Berend Schans van het VNPF heeft in het verleden meerdere malen samen met Schrieken rond de tafel gezeten. “Ik weet het fijne niet van de sluiting, toch heb ik wel vertrouwen in een doorstart. Ik heb eerder positieve gesprekken gehad met zowel Atlantis als de gemeente. Er waren toen al wel wat problemen, maar ja, welk podium heeft die niet? Ik kreeg sterk de indruk dat Schrieken ze doelgericht probeerde op te lossen. Karel komt uit de horecabranche, hij weet hoe hij zakelijk iets moet aanpakken. Maar in vergelijking met podia in andere steden, krijgt Atlantis ontzettend weinig subsidie. Ik wil niet beweren dat met geld alles is op te lossen. Maar wil je als gemeente graag een popcentrum, en ik weet dat Alkmaar juist blij is met Atlantis, dan kun je op zijn minst fatsoenlijke middelen aanbieden om je als podium te kunnen ontwikkelen.”

Gemeente Alkmaar was vanmiddag niet bereikbaar vanwege een nieuwjaarsreceptie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12