3VOOR12 vult eigen podium met de beste Hollandse Nieuwe 3VOOR12 vult eigen podium met de beste Hollandse Nieuwe

Enthousiasme en bewijsdrang voeren de boventoon

3VOOR12 vult eigen podium met de beste Hollandse Nieuwe

Enthousiasme en bewijsdrang voeren de boventoon

Volgende week vult 3VOOR12 alweer voor de vijfde keer een eigen zaal op Noorderslag. Dit jaar kozen we The Sugarettes, Stropstrikkers, GRAM, Bonne Aparte en het Amsterdam Songwriters Guild.

Enthousiasme en bewijsdrang voeren de boventoon

Voor de vijfde keer op rij heeft 3VOOR12 dit jaar een eigen zaal in De Oosterpoort op Noorderslag. Dit jaar bevolkt door The Sugarettes, Stropstrikkers, GRAM, Bonne Aparte en acht leden van het Amsterdam Songwriter's Guild. 3VOOR12 belde een rondje langs de uitverkorenen en merkte dat zij hun enthousiasme maar moeilijk voor zich konden houden.

"Wij vinden het vet gruwelijk dat we daar staan," aldus Skafalau van de Stropstrikkers. "We voelen ons natuurlijk zeer vereerd. Het gaat enorm hard de laatste tijd. Of we zaterdag nog iets bijzonders gaan doen? Gewoon een kwalitatief vette show neerzetten lijkt me."

Marg van Eenbergen stond al vaker op Eurosonic/Noorderslag, met Seedling en About. Maar pas nu, met haar huidige band GRAM, klopt het als een bus. "Het is zo mooi dat ik nét nu op Noorderslag mag staan. De plaat komt dit weekend uit, de band staat als een huis. Ik heb echt een gat in de lucht gesprongen toen ik het hoorde." Dat die band als een huis staat, komt door een net afgeronde tour door Engeland. "Vijf optredens in één week, elke dag spelen én repeteren en bij mensen op de grond slapen. We zijn nu meer dan klaar voor Noorderslag."

Klaar zijn ook The Sugarettes, al beseft zanger/gitarist Joep van Son zich pas tijdens het gesprek dat de band de avond opent: "Ow ja, wij beginnen de avond hè? Shit. Ja wel mooi natuurlijk. Het is toch een soort mijlpaal in ons korte bestaan. Ook al is mijlpaal een lelijk woord. We gaan gewoon een lekkere bak herrie maken. Ik denk dat de dames korte rokjes aantrekken en dat wij daar in een t-shirtje staan. Dan moet het goed komen."

Gerrit van der Scheer staat met Bonne Aparte én Adept op Eurosonic/Noorderslag. "Met Bonne Aparte is het toch anders," meent Van der Scheer. "Met Adept staan we daar omdat we vinden dat we daar moeten staan. Met Bonne Aparte hebben we net een plaat af, en willen we labels voor ons interesseren.

Een perfecte kans op een zeer gunstig tijdstip dus." Ro Halfhide, oprichter van het Amsterdams Songwriters Guild, wist niet hoe 'zijn mensen' op deze kans zouden reageren. "Ze spelen ten slotte allemaal maar één liedje. Maar iedereen was meteen enthousiast. Het is natuurlijk ook leuk, iedereen die daar staat is nauwelijks bekend maar minstens zo goed als bijvoorbeeld Leine, die net de Grote Prijs heeft gewonnen. Een mooie kans om je in de kijker te spelen dus."

Je hoort het. Stuk voor stuk één brok enthousiasme en bewijsdrang. Dus hop! Die trap op naar de eerste verdieping en vergaap je zaterdag vanaf negen uur aan een eclectische uitsnede van alles wat heet is in de Nederlandse popmuziek.

Programma 3VOOR12-zaal zaterdagavond 12 januari

  • 21.00 - The Sugarettes
  • 22.15 - Stropstrikkers
  • 23.30 - GRAM
  • 00.45 - Bonne Aparte
  • 01.45 - Amsterdam Songwriters Guild
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12