3VOOR12 draait (week 2): 3VOOR12 Presenteert… Voicst en heel veel Eurosonic 3VOOR12 draait (week 2): 3VOOR12 Presenteert… Voicst en heel veel Eurosonic

De favorieten van de redactie

3VOOR12 draait (week 2): 3VOOR12 Presenteert… Voicst en heel veel Eurosonic

De favorieten van de redactie

De eerste zenuwtrekjes en spiertrillingen worden al zichtbaar. Het is duidelijk: Eurosonic 2008 is begonnen en dat terwijl we nog moesten bijkomen van al het moois dat Voicst ons bracht in hun 3VOOR12 Presenteert… De nakomertjes die vandaag in Groningen inhaken hadden hun vizier nog open voor andere zaken.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks, mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers, harde schijven en minidiskspelers van 3VOOR12.

3VOOR12 Album van de Week
British Sea Power - Do You Like Rock Music? (Rough Trade/Konkurrent)

3VOOR12 Single van de Week
Pigeon Detectives - I Found Out 2008 (V2)

3FM megahit
Lenny Kravitz - I'll Be Waiting (EMI)

3VOOR12 draait ook op Last.fm

De top 10:


1. 3VOOR12 Presenteert... Voicst! 08-01-2008
“Mét blazers en About. Wat een goed plan.” (Niels Aalberts)
“Wat een hoop hits staan er op de nieuwe Voicst!” (Atze de Vrieze)
“Tamelijk verpletterend. Wat is die band goed!” (Leonieke Daalder)
“Voicst heeft zichzelf opnieuw uitgevonden!” (Ron van der Sterren)

2. Adept @ Eurosonic 10-01-2008
“Het leven is niet mooi. Adept ramt het er op onnavolgbare wijze in.” (Atze de Vrieze)
“Ontwrikken, verrassen en je publiek snoeihard naar een explosief einde schreeuwen.” (Tim Fierant)

3. Friska Viljor @ de Spieghel op Eurosonic (10 januari 2008)
“Wat konden al veel mensen de nummers van het album Bravo! meebleeren.” (Erik Zwennes)

4. Hanne Hukkelberg live op Eurosonic 2008, 10-1-2008
“Eindelijk live! En zo goed als ik gehoopt had” (Ron van der Sterren)

5. I’m From Barcelona opener van Eurosonic @ Grand Theatre, Groningen (10 januari 2008)
“Eurosonic is begonnen, Zweden is cool!” (Erik Zwennes)

6. Calvin Harris en Yelle @ Eurosonic 10-01-2008
“Wat kan slimme popmuziek toch leuk zijn.” (Atze de Vrieze)

7. Bruno Pronsato - Why Can't We Be Like Us (cd/Hello? Repeat)
“Pronsato komt uit de metalscene, tegenwoordig levert hij een eersteklas house/minimal plaat af.” (Fiona Fortuin)

8. Glasvegas
“Zo noem je jezelf als je trots bent om uit Glasgow te komen. En terecht!” (Niels Aalberts)

9. Rock! (donderdag 23.30 Nederland 3, NPS)
“Mannen met make-up, glitter, glamour, woeste kapsels en geweldige muziek.” (Leonieke Daalder)

10. British Sea Power - Waving Flags (single, Rough Trade/Konkurrent)
“Zal ongetwijfeld over menige festivalheide schallen deze zomer.” (Tim Fierant)

De lijstjes:

NIELS AALBERTS DRAAIT:

3VOOR12 presenteert... VOICST!
Mét blazers en About. Wat een goed plan. Hoogtepunten zijn vrijwel alle nieuwe songs en oudje "Whatever You Want From Life", dik opgetuigd met koper.

http://www.myspace.com/glasvegas
Zo noem je jezelf als je trots bent om uit Glasgow te komen. En terecht, getuige deze 4 songs. Mijn god, wat galmen die gasten lekker! Ook op iTunes.

Kyteman - demo's
Colin Benders = Kyteman uit Utrecht. Hij speelt o.a. bij Voicst. Zelf
maakt-ie hip hop waar, naast zijn trompet, een blik gasten een glansrol vervult, waaronder een Marokkaanse (!) soul-zanger. Belofte.


FIONA FORTUIN DRAAIT:

Bruno Pronsato - Why Can't We Be Like Us (cd/Hello? Repeat)
Wat hier allemaal gebeurd. Laag over laag met percussie, piano, vreemde wendingen, donkere synths, uitgewerkt tot in de puntjes. Het wordt nergens te veel, perfect in balans. Denk een beetje aan Villalobos en Onur Ozer. Pronsato komt uit de metalscene, tegenwoordig levert hij een eersteklas house/minimal plaat af. Helemaal mijn type!

Nuno dos Santos - Mergin feat Robert Owens
Regelrechte hit!

Matthias Tanzmann - Rugby (single/ Moon Harbour Recordings)
Knalt er in met strakke beat. Fijn ritme, goede opbouw dat tot ultiem hoogtepunt komt wanneer de saxofoon zijn intrede doet en het nummer een heel andere wending neemt. Krijgt van mij de titel excellent opgeplakt!


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

3VOOR12 Presenteert... Voicst! 08-01-2008
Wat een hoop hits staan er op de nieuwe Voicst! Het was even afwachten hoe die blazers op het podium uit de verf zouden komen, maar het antwoord op die vraag is simpel: heel goed. Mijn favoriet: A Year and a Bit.

Calvin Harris en Yelle @ Eurosonic 10-01-2008
Wat kan slimme popmuziek toch leuk zijn. Yelle blijkt in het echt veel kittiger dan je op basis van de plaat van haar mag verwachten en de superdiscopop van Calvin Harris zorgt voor een collectieve glimlach. En hij heeft wel mooi alle meisjes!

Adept @ Eurosonic 10-01-2008
Hoe hard Calvin Harris en Yelle ons dat ook willen doen geloven: het leven is niet mooi. Adept ramt het er op onnavolgbare wijze in.


ERIK ZWENNES DRAAIT:

I’m From Barcelona opener van Eurosonic @ Grand Theatre, Groningen (10 januari 2008)
Misschien muzikaal niet heel spannend. Hoe krijg je bijvoorbeeld 28 man nog een beetje netjes afgemixt, niet dus. Maar wat was dit een krachtig en intens vrolijk statement. Eurosonic is begonnen, Zweden is cool!

Friska Viljor @ de Spieghel op Eurosonic (10 januari 2008)
Mijn hoogtepunt van de avond. Wat was het afgeladen vol, vies en zweterig. De ideale omgeving voor de fijne lalrock van Friska. Wat konden al veel mensen de nummers van het album Bravo! meebleeren. Uw verslaggever incluis.

AH Twister noot/rozijn, Hero Fruitontbijt, Parijse worteltjes
Het staat misschien wat decadent om op een festival met meer dan 250 optredens je ontbijt te draaien. Maar als ik met vierenhalf uur slaap achter de kiezen niet even de accu’s oplaadt, is mijn afterparty ergens vanmiddag half vijf. Groningen ontwaakt met een laf miezerbuitje uit een treurig grijze lucht, maar wat hebben we zin in dag twee.


TIM FIERANT DRAAIT:

British Sea Power - Waving Flags
Eerste single van de nieuwe plaat die binnenkort uitkomt. Een muur van gitaren en teksten waarin de band immigranten feestelijk welkom heet. Zo kan het ook, de integratie bevorderen. Zal ongetwijfeld over menige festivalheide schallen deze zomer.

Adept - Live op Eurosonic 2007 in Simplon
Ontwrikken, verrassen en je publiek snoeihard naar een explosief einde schreeuwen. Dat is wat Adept ontzettend goed deed gisteren in Simplon. Veroverden in 2007 al vele harten, maar daar kunnen er in 2008, samen met Adept-splintergroepering Bonne Aparte, nog best wel wat bij.

Cajun Dance Party
Zal de verwachtingen die de bandnaam schept niet inlossen. Er is in geen velden of wegen cajun te bekennen bij deze band. Maar het is dé nieuwe hoop in bange Britse popdagen. London Calling roept.


LEONIEKE DAALDER DRAAIT:

Studio One Ska; The Original (cd Soul Jazz Records)
De perfecte soundtrack voor de vakantiedagen.

3VOOR12 presenteert Voicst, dinsdag 8 januari Desmet
Tamelijk verpletterend. Wat is die band goed! Met blazers en extra About electonica. Strak, hard, soms ook juist heel zacht en muisstil, visueel sterk en overtuigend. Een feest.

Rock! (donderdag 23.30 Nederland 3, NPS)
Mijn voorbereiding op Eurosonic/Noorderslag. deze al eerder op de BBC uitgezonden documentaire over de geschiedenis van de popmuziek. Deze week de beurt aan de jaren ' 70. Met aan het eind overtuigend alle redenen waarom de punk ooit is uitgevonden. Maar daarvoor David Bowie en Roxy Music. Mannen met make-up, glitter, glamour, woeste kapsels en geweldige muziek. Ik hoop dat dit weekend een verse variant van dit alles gaat brengen. En volgende week gewoon ook kijken: dan is het tijd voor punk.


RON VAN DER STERREN DRAAIT:

Voicst - live in Desmet, 3VOOR12 Presenteert... 8-1-2008
Wow! Bij het vorige album moest Voicst nog routine opbouwen voor het echt goed werd. Ik was zenuwachtig dinsdag, wilde heel graag dat het nu meteen goed ging. En dat ging het. Nu was de machine al zo geolied dat een beetje zenuwen de motor niet konden laten vastlopen. Blazers met horentjes, About die over het podium stuitert... Voicst heeft zichzelf opnieuw uitgevonden!

Hanne Hukkelberg live op Eurosonic 2008, 10-1-2008
Eindelijk live! En zo goed als ik gehoopt had. Echt gezellig of communicatief is Hanne niet, maar dat maakt haar rariteitenkabinet aan instrumenten en ijzige droomzang helemaal goed.

The Hoosiers live in sessie bij 3VOOR12, 10-1-2008
Later zie ik het ook nog op het podium en zie dat het een hit is die ik niet ga draaien. Maar 's middags, in sessie bij 3VOOR12, met akoestische gitaar, een piano en wat percussie, is het heerlijk hoge meidenzang, door kerels.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12