Pinkpop wordt een museum Pinkpop wordt een museum

Smeets zet alles op alles om volgend jaar al open te kunnen

Pinkpop wordt een museum

Smeets zet alles op alles om volgend jaar al open te kunnen

Jan Smeets opent volgend jaar zijn eigen Pinkpop museum, waar allerlei bezienswaardigheden van de afgelopen 40 jaar Pinkpop te zien zullen zijn. Locatie? Waar anders dan in het diepe Limburg: Smeets woonplaats Einighausen.

Smeets zet alles op alles om volgend jaar al open te kunnen

Volgend jaar, wanneer het Limburgs festival veertig jaar bestaat, hoopt  Jan Smeets zijn eigen Pinkpop museum te kunnen openen. De locatie? Waar anders dan in het diepe zuiden van Limburg: zijn woonplaats Einighausen. Daar wil hij het museum onderbrengen in activiteitencentrum Carna. Smeets is naast Pinkpopbaas ook voorzitter van dit centrum. 

In het museum wil hij allerlei spullen uitstallen die hij de afgelopen decennia heeft verzameld, onder meer films en video-opnamen van Pinkpop, foto's, contracten, posters, flyers, draaiboeken en entreekaartjes.
 
Volgens Smeets is er veel vraag naar zo’n plek. “Tijdens lezingen in het land vragen mensen vaak of ik iets kan laten zien, maar ik ga niet mijn hele archief meeslepen door het land. Zo ontstond het idee van een ruimte waar we alles kunnen uitstallen.''

Het is echter nog niet helemaal zeker of het museum er komt. Smeets moet nog een beleidspan opzetten en de gemeente Sittard moet het bestemmingsplan van het gebouw nog aanpassen.  Maar Smeets heeft vandaag nog laten weten er alles aan te doen om tijdens het jubileum  met lint en schaar richting de Carna te kunnen lopen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12