“Pinkpop weekendkaarten raken vandaag uitverkocht” “Pinkpop weekendkaarten raken vandaag uitverkocht”

Dagkaarten gaan goed, maar zijn nog wel verkrijgbaar

“Pinkpop weekendkaarten raken vandaag uitverkocht”

Dagkaarten gaan goed, maar zijn nog wel verkrijgbaar

Pinkpop verbreekt zijn eigen record van 2002. Op de eerste dag van de voorverkoop verkocht het festival 36.099 kaarten. Jan Smeets denkt dat er na vandaag geen weekendkaart meer te koop is. De dagkaarten gaan ook goed, maar zullen deze week, in tegenstelling tot de speculaties, niet uitverkocht raken.

Dagkaarten gaan goed, maar zijn nog wel verkrijgbaar

In 2002 vestigde Pinkpop dankzij Rammstein een record door op de eerste dag van de voorverkoop 17.721 kaarten te verkopen. Zes jaar later verpulvert het festival dat aantal. Nu al zijn na één dag 36.099 kaarten verkocht. Jan Smeets denkt dat er na vandaag, woensdag 20 februari, geen weekendkaart meer te koop zal zijn. De dagkaarten gaan ook goed, laat hij weten. Maar die zullen, in tegenstelling tot de speculaties, deze week nog niet uitverkocht raken.

Waar Pinkpop dit jaar de exceptioneel goede kaartverkoop aan te danken heeft? Volgens Smeets is het simpel: het programma en dan vooral het gouden trio Foo Fighters, Metallica en Rage Against The Machine. “Alles valt of staat met een goed programma. In 2005, toen we een enorme dip hadden, ontbrak het daaraan. Nu hebben we blijkbaar een gevoelige snaar bij het publiek geraakt. Bezoekers hebben behoefte aan een traditioneel programma.” En daar is dit jaar zeker sprake van met namen als Chris Cornell, The Counting Crows en The Verve. Wordt er hier niet duidelijk op de nostalgie van de dertiger ingespeeld? “Met nostalgie heeft deze line-up niets te maken. De bezoekers houden gewoon van gitaarrock, niet van poespas.”

Normaal start de voorverkoop met gemiddeld tien duizend verkochte kaarten. Het is nu afwachten of ook dat andere record in 2002 sneuvelt: toen was Pinkpop zeven weken van te voren helemaal uitverkocht. Maar Smeets doet geen voorspellingen. “Zo’n voorverkoop als deze hebben we in 39 jaar niet meegemaakt, maar ik houd pas op de plaats. Ik kan wel dingen gaan roepen, maar toch: het is nóg niet uitverkocht. Speculeren heeft geen zin.”

Niet alleen Nederlanders schaffen vroegtijdig het entreebewijs aan, ook uit Engelse hoek is er volgens Smeets veel vraag naar kaartjes. “Foo Fighters zijn daar heel populair en vergeleken met Engelse festivals zijn wij very cheap hè.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12