Myspace ontkracht overnameplan Hyves Myspace ontkracht overnameplan Hyves

MySpace Nederland: “We kunnen prima naast elkaar leven”

Myspace ontkracht overnameplan Hyves

MySpace Nederland: “We kunnen prima naast elkaar leven”

‘MySpace opent aanval op Hyves’, zo meldt de Telegraaf op haar site vandaag. MySpace wil het grootste netwerk van ons land worden en gaat een overname van Hyves niet uit de weg om dat te bereiken, zegt de krant. MySpace Nederland ontkracht de speculaties. “We kunnen prima naast elkaar bestaan.”

MySpace Nederland: “We kunnen prima naast elkaar leven”

MySpace heeft zijn zinnen gezet op Hyves. Het Amerikaanse online netwerk wil de grootste van Nederland worden en gaat een overname van het populaire Hyves niet uit de weg om dat te bereiken. Althans, dat is vandaag 8 februari te lezen op de website van de Telegraaf. In het artikel is te lezen dat gisteren na de presentatie van MySpace Nederland managing director international Travis Katz aan de Telegraaf toevertrouwt nadenkt over een overname van Hyves. MySpace Nederland ontkracht de speculaties. Content manager Hoite Polkamp: “Katz zit nu waarschijnlijk op het vliegtuig naar India, dus die kunnen we het niet vragen. Ik heb het hier nagevraagd, maar niemand hier weet iets over de ideeën. Ik kan het gerucht alleen maar ontkrachten.”

MySpace heeft in Nederland momenteel iets meer dan 500 duizend actieve gebruikers. Hyves telt meer dan drie miljoen leden en is daarmee veruit het populairste Nederlandse netwerk. Dat MySpace de grootste wil worden, impliceert volgens Polkamp nog niet dat een overname van Hyves daarvoor nodig is. “Er is genoeg ruimte voor beide om naast elkaar te kunnen bestaan. Wij hebben net als hen onze sterke punten waar we ons op focussen. Onderzoek wijst ook uit dat het prima mogelijk is om als persoon meerdere profielen naast elkaar te hebben. Dat bijt elkaar niet.”

Hyves was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12