Le Guess Who? druppelt na in het voorjaar

Islands, Sunset Rubdown en Patrick Watson komen naar Utrecht

Het Utrechtse festival Le Guess Who? gaat uitbreiden. Onder de naam Le Guess Who? programmeert organisator Johan Gijsen dit voorjaar buiten het festival om een flinke lijst Canadese bands in Ekko en de beide Tivoli's. In marketingtermen heet dat het 'laden van een merk.' Gijsen: "Ik wil die bands gewoon niet laten schieten."

Islands, Sunset Rubdown en Patrick Watson komen naar Utrecht

De tweede editie van Le Guess Who? is pas in november, maar liefhebbers van de Canadese scène kunnen tussen maart en juni al in Utrecht terecht. Onder de naam Le Guess Who? treden dan onder andere Islands, Sunset Rubdown en Patrick Watson op in Ekko en de beide Tivoli’s.

Waarom niet gewoon losse concerten? Moet het persé onder de naam Le Guess Who? Het lijkt op, zoals dat in marketingtermen heet, het 'laden van een merk.' Na een korte, peinzende stilte kan Gijsen het daar wel mee eens zijn: "Ja, misschien wel ja. Dit zijn bands die ik met het festival wil associëren." Met dit soort avonden lijkt Le Guess Who? haar naamsbekendheid te willen vergroten.

De bands die nu tussen maart en juni spelen, hebben gemeen dat ze allemaal uit Montreal komen. Een Le Guess Who Montreal editie dus. Gijsen: “Die bands staan voor waar Le Guess Who voor staat. Sunset Rubdown, Islands en We Are Wolves zijn bands die perfect passen binnen het Le Guess Who idee. De creativiteit die ik wil laten zien, de manier van musiceren, het past precies.”

De bands die nu op Le Guess Who Montreal staan, mogen in december ook gewoon terugkomen voor de reguliere editie, aldus Gijsen. Bovendien zullen er in het najaar nog een aantal Le Guess Who avonden zijn, voorspelt hij. Of de focus altijd op Canada zal blijven liggen weet Gijsen niet. “Misschien wordt het ooit Le Guess Who IJsland.”